LRC speelt doelpuntloos gelijk tegen Kloetinge

leerdam • In de strijd tegen degradatie pakte LRC Leerdam tegen Kloetinge een welkom puntje. Beide clubs kwamen niet tot scoren en dus prijkte na negentig minuten spelen de brilstand op het scorebord.

Als de thuisploeg iets efficiënter was omgesprongen met de kansen, had een zege er ook ingezeten, vond trainer Koen Janssen. "Kijkend naar het spelbeeld is deze 0-0 terecht, maar met zes kansen tegenover drie hebben we misschien wel twee punten verspeeld..."

Al na vier minuten had de thuisclub de score kunnen openen, nadat Ricardo Papilaja plots vrij voor de Kloetingse doelman verscheen. Zijn inzet was echter onvoldoende om het net te laten bollen. Een 1-op-1-kans voor Dylan Verschoor kreeg ook de gewenste beloning niet, waardoor de Leerdammers voor het eerst dit seizoen doelpuntloos gelijkspeelden.

Dat was mede te danken aan goed keeperswerk van Elroy Vink. Op het half uur redde de LRC-goalie knap op een inzet van Kloetinge en ook vijf minuten voor tijd voorkwam hij een tegentreffer. Met het oog op de thuiswedstrijd tegen SHO van volgende week, zag Janssen dan ook voldoende aanknopingspunten.

"We zijn na de winterstop nog steeds ongeslagen en hebben het ook vandaag weer naar behoren gedaan. In tegenstelling tot vorige week hebben we tegen Kloetinge redelijk lopen voetballen en qua teambeleving zit het ook goed. Er komt steeds meer vertrouwen in de ploeg en dat betaalt zich uit in punten. Als wij dit elke week op de mat kunnen blijven leggen, ben ik ervan overtuigd dat we ons handhaven."