• Dolle vreugde bij HSSC'61 na de 2-1 van Lucas van Dam.
• Dolle vreugde bij HSSC'61 na de 2-1 van Lucas van Dam. Foto: Rick den Besten

HSSC'61 klopt negen man van VVAC

hei- en boeicop • HSSC'61 deed goede zaken in de strijd tegen degradatie door met 3-1 van negen man van VVAC te winnen.

"Het was een bijzondere wedstrijd voor me, ja", moest Marten Boverhof erkennen. De huidige trainer van HSSC'61 neemt over een paar maanden tegenstander VVAC onder zijn hoede. "Het gaf wel een dubbel gevoel, maar ik ben nu nog in dienst in Hei- en Boeicop en ik wil altijd winnen. Toch gaf dit gegeven een mooi tintje aan het duel." Boverhof was natuurlijk vooral blij met de winst. "Deze wedstrijd was cruciaal voor ons. Door de zege hou je VVAC op afstand en weten we bovendien de nacompetitieplekken - voorlopig - onder ons te houden. Het was echter niet heel hoogstaand en we mogen zelfs nog blij zijn dat we eerst niet met 1-2 achter kwamen."

Initiatief

In de eerste twintig minuten nam HSSC '61 het initiatief en creëerde ook behoorlijke kansen. Arwin van Soest kopte eerst naast en kort daarop ging zijn uithaal opnieuw langs de verkeerde kant van de paal. Frank de Goeij kopte vervolgens van dichtbij op doelman Matthijs de Hoop. Doelpunten bleven echter achterwege en VVAC verraste aan de overzijde met de 0-1 van junior Tom Kooijman. Van minuut 56 tot 66 ging alles fout voor VVAC. Van afstand oordeelde scheidsrechter Priest (verkeerd) dat Mike Vogel Nicky van Dam binnen de 'zestien' neerlegde. Vanaf de stip schoot Van Dam de gelijkmaker binnen. Vervolgens kregen Mark Wemmers en aanvoerder Tom den Besten kort na elkaar rood. VVAC miste eerst nog twee dotten van kansen, voordat Lucas van Dam HSSC'61 eindelijk op voorsprong zette. In blessuretijd haalde Yme van Gent nog een bal van de lijn, waarna Van Soest zijn goede spel beloonde met de 3-1.