• Kevin Steenbruggen maakte alle drie goals van Herovina.
• Kevin Steenbruggen maakte alle drie goals van Herovina. Foto: Jeroen de Bruin

Drie goals van Kevin Steenbruggen

Herovina klopt GVV'63 met 3-1

herwijnen • Herovina won in Herwijnen met 3-1 van kampioensconcurrent GVV'63. Alle goals van Herovina werden gemaakt door topscorer Kevin Steenbruggen. Na een 2-0 ruststand kwam GVV'63 door een goal van Mathijs Libbers nog tot 2-1 terug, maar een penalty van Steenbruggen in de slotfase besliste de partij definitief. Eén punt achter koploper Arkel bezet Herovina nu de tweede plaats.

Bijna 250 toeschouwers zagen een spectaculair begin van de wedstrijd. Een heel vroeg doelpunt leverde Herovina de geliefde uitgangspositie op. Trainer Gertjan Potters kent de kwaliteiten en beperkingen van zijn equipe: "We speelden bewust op de spelomschakeling en hebben een sterk collectief. Bovendien scoorden we vandaag precies op de juiste momenten. GVV'63 voetbalde misschien wel beter dan Herovina, maar wij hebben defensief weinig weggegeven. Alleen na die ene tegengoal werd het even lastig. Met één rare situatie voor ons doel." Dat was toen de net ingebrachte routinier Maurice Schopenhouer bij het meeverdedigen bij een 2-1 stand de bal tegen de eigen doellat schoot. GVV'63 streed toen verwoed voor de gelijkmaker, maar kreeg even later na een overtreding van Dennis de Bruin uit een penalty het deksel op de neus. Bjorn van Bruchem moest bij GVV'63 direct na die 3-1 met zijn tweede gele kaart zelfs nog uit het veld.

Onhoudbaar

Al na vier minuten nam Herovina de leiding. Kevin Steenbruggen speelde zich mooi vrij en schoot laag raak: 1-0. Bijna was het drie minuten later overigens alweer gelijk geweest. Uit een vrije trap van Lennart van de Werken kopte Mathijs Libbers onhoudbaar tegen de binnenkant van de paal. Daarna caramboleerde de bal in de handen van keeper Walter Kornet, die na zijn teelbaloperatie zijn vaste plaats als eerste doelman weer van routinier Wilco de Leeuw heeft overgenomen. Scheidsrechter Berendsen hield de teugels terecht strak en gaf al in het eerste kwartier gele kaarten aan GVV'63-speler Bjorn van Bruchem en Herovina-captain Kevin Steenbruggen. De thuisclub bleek erg efficiënt, want in de 26e minuut was de tweede kans meteen raak. Uit een voorzet van Frank Clements werd de kopbal van Jesse van Vliet nog gekeerd, maar in twee schotpogingen had goalgetter Kevin Steenbruggen resoluut wel succes: 2-0. Na nog een gele kaart voor Stefan Blom zag GVV'63 geen kans om deze 2-0 achterstand voor rust te verkleinen. Richan Kreling was er trouwens wel dichtbij, maar Rick de Joode redde voor Herovina nog net in de doelmond. Na de pauze domineerde GVV'63 de beginfase van de tweede helft. Herovina werd ver op eigen helft teruggedrongen. Bjorn van Brichem werkte echter slordig af en bij een schot van Bart Geurts redde keeper Walter Kornet. Tussendoor voorkwam Kornet door goed uitlopen, koppend ook al een dreigende situatie. Een kwartier na rust werd het verdiend toch 2-1. Uit een voorzet van de net ingevallen Jochem Roding schoot Mathijs Libbers de bal ineens in doel: 2-1. Herovina kreeg het lastig, maar bij een nieuwe kans voor Roding was doelman Kornet weer paraat. In de 82e minuut ontsnapte Herovina na een vrije trap van Dennis de Bruin aan de gelijkmaker. In een scrimmage werkte de net ingevallen Maurice Schopenhouer de bal pardoes tegen de eigen doellat. Wegens tijdrekken kreeg ook Herovina-keeper Kornet een gele kaart. Als slot van een nieuwe scrimmage voor het Herovina-doel kopte Karim Kaaouass naast. De koude douche voor GVV'63 kwam in de 88e minuut. Dennis de Bruin beging een overtreding tegen Danny Kaldenberg en dat kostte de gasten een penalty. Vanaf de stip maakte Kevin Steenbruggen zijn derde doelpunt: 3-1; alweer zijn veertiende competitiegoal. Bjorn van Bruchem (GVV'63) werd met zijn tweede gele kaart pal na die 3-1 uit het veld gestuurd. Invaller Kaldenberg miste in de extra tijd nog een mooie Herovina-kans. Na drie minuten blessuretijd was Herovina met de kostbare 3-1 winst echter al royaal genoeg beloond. In Herwijnen werden op één remise tegen Well na alle thuisduels gewonnen. Vaak niet door geweldig voetbal, maar wel dankzij veel strijdlust, een hecht collectief en een flinke aanvalsproductiviteit. Met Kevin Steenbruggen bij de doelpunten als voornaamste exponent.