Bijeenkomst voor (ex-)kankerpatiënten

waardenburg • Samenloop voor Hoop in Neerijnen organiseert maandag 20 maart een bijeenkomst in Waardenburg voor mensen die tegen kanker vechten of het hebben gehad. Oftewel: de eregasten van de Samenloop voor Hoop.

Ook Eef van Meegdenburg uit Opijnen is aanwezig. Bij haar werd in juni 2012 borstkanker geconstateerd. Na anderhalf jaar hormoonkuren, een operatie en bestralingen kan zij zich nu ex-kankerpatiënt noemen. Eef: "Toen ik werd gevraagd om eregast te worden voor de SamenLoop, dacht ik: waarom ik? Er zijn toch mensen die het veel zwaarder hebben dan ik? Maar na gesprekken met mijn zussen heb ik de stap toch gezet. Als je het niet probeert, dan weet je ook niet wat het is."

Tijdens de Samenloop voor Hoop is er een speciaal programma voor de eregasten. Oftewel: de mensen nog tegen kanker vechten of die de strijd al hebben gewonnen. Er is onder andere wat lekkers voor de inwendige mens en er wordt hard gewerkt aan een welness-programma. De eregasten kunnen zo met elkaar praten, zichzelf laten verwennen, meelopen met een team of deelnemen aan één van de drie ceremonies. Het doel van de aanwezigheid van deze kankerpatiënten of voormalige patiënten is te tonen dat de ziekte niet het einde hoeft te zijn. Er is hoop. Eef van Meegdenburg: "De steun die ik van mijn man en zus, die zelf ook kanker had en inmiddels is overleden, kreeg is zo belangrijk om het hele ziekteproces door te komen. Natuurlijk maak je er het beste van maar het was soms ook moeilijk omdat buitenstaanders niet goed begrijpen wat het betekent om al die behandelingen te moeten ondergaan. Mijn zus had maar een half woord nodig en begreep wat ik bedoelde." Mensen die meer informatie willen over hoe zij eregast kunnen worden, kunnen mailen naar neerijnen@samenloopvoorhoop.nl of een kijkje nemen op de website. De bijeenkomst in De Koeldert in Waardenburg begint om 20:00 uur


q www.samenloopvoorhoop.nl/neerijnen