• Genoeg ruimte voor een scootmobiel in de prachtige boomgaard
• Genoeg ruimte voor een scootmobiel in de prachtige boomgaard Foto: Aangeleverd

In den Bongerd houdt open huis

kedichem • 'In den Bongerd' op het fruitbedrijf van de familie Stek aan de Tiendweg 2 in Kedichem biedt al ruim vijf jaar lang luxe aangepaste vakantie-zorgwoningen aan voor mensen met een beperking. Tijdens een open dag op zaterdag 25 maart is het publiek welkom om de woningen te komen bekijken.

Toenmalig Commissaris van de Koningin Jan Franssen gaf ruim vijf jaar geleden het startsein voor het project. De bungalows voorzien sindsdien in een duidelijke behoefte. De drempelloze bungalows zijn volledig aangepast aan de wensen van mensen met een beperking: extra brede deuropeningen voor rolstoelen en scootmobiels, een in hoogte verstelbaar keukenblad en verrijdbare en instelbare bedden.

Douchebrancard

Met behulp van een rail aan het plafond en een speciale douchebrancard kunnen ook mensen met een ernstige beperking gebruik maken van de doucheruimte. De twee bungalows zijn voorzien van airco en wifi. Gasten kunnen gebruik maken van hun eigen terras. "De bezoekers zijn totaal verrast door de voorzieningen in onze woningen", zegt Johan Stek. "Het is veel meer dan ze vooraf hadden verwacht."

'In den Bongerd' ligt in een landelijke omgeving, omringd door rustige landweggetjes. De locatie is een mooie uitvalsbasis voor uitstapjes naar Gorinchem en Leerdam. Op een paar honderd meter stroomt het riviertje De Linge. De paden door de boomgaard zijn verhard en prima toegankelijk voor iedere gast, ook diegene die aan bed zijn gekluisterd. Cultuur en natuur binnen handbereik.

Bij een verblijf in de zorg-vakantiewoningen is plaats voor acht personen, inclusief familieleden, begeleiders en/of mantelzorgers. En mocht er aanvullende professionele hulp nodig zijn, dan kan dat verzorgd worden door Rivas Zorggroep in Gorinchem.        

Het open huis is op zaterdag 25 april en duurt van 10:00 tot 16:00 uur. Het adres is Tiendweg 2 in Kedichem. Meer informatie via info@indenbongerd.nl of via de website.


q www.indenbongerd.nl