• De Argos.
• De Argos. Foto: Romar Keijser

Marine weer op Sleepbootdagen

vianen • Tijdens Nationale Sleepbootdagen Vianen 2017 zal de Vloot- en Roadshow van de Koninklijk Marine acte de préséance geven.

Stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen is ontzettend blij met het nieuws, zeker omdat de Koninklijke Marine tijdens de Sleepbootdagen van 2015 helaas verstek moest laten gaan.

De Koninklijke Marine zal aanwezig zijn met een duikvaartuig van de cerberusklasse, de Argus (A 852). Met dit bijzondere schip, met een diepgang van 1.60 meter, kan men makkelijk over 'de drempel' van de Grote Sluis in Vianen komen.

De Argus wordt ingezet voor de Defensie Duikgroep. De duikers gebruiken duikvaartuigen zoals de Argus als platform bij hun werkzaamheden. Die werkzaamheden bestaan uit onderhoud en reparaties aan schepen en installaties van de marine in de Nederlandse kustwateren en op de binnenwateren. Ook worden ze regelmatig ingezet om te ondersteunen bij het zoeken van vermiste personen of materiaal. Daarnaast doen ze mee aan internationale en nationale mijnenbestrijdingsoefeningen.

Tijdens de Nationale Sleepbootdagen - op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 mei in Vianen - is het schip opengesteld voor publiek, daarbij is ook het materiaal waar het personeel van de Koninklijke Marine mee duikt te aanschouwen. Daarnaast neemt de Koninklijke Marine een promotietrailer, expositietent en niet te vergeten een hoge klimwand mee. Jongens en meisjes die deze klimwand trotseren, doen zo op speelse en veilige wijze klimervaring op.


q www.nationalesleepbootdagen.nl