Winst voor de dames van WHV

asperen • De dames van WHV ontvingen afgelopen vrijdagavond in het eigen sportcomplex De Wiel de dames van Volly2B uit Bergschenhoek. WHV trok na een spannende strijd aan het langste eind en won met 3-2.

WHV begon ronduit matig aan het duel. Dat leidde tot een flinke 3-9 achterstand, maar door een goede servicereeks van Bernadette Arendsen kwamen de Asperense dames terug tot liefst 17-9.

Volley2B liet in het vervolg van deze set niet over zich heen lopen, maar toch kwamen de gasten niet verder dan achttien punten. Zodat de eerste set in de wacht werd gesleept door WHV. De dames van Volley2B kwamen in de tweede set steeds beter in hun spel en zorgden voor een goede servicedruk. Daardoor kregen de gasten meer en meer grip op het spel. Deze set ging dan ook verdiend met 15-25 naar Volley2B.

Spannende rally's

De derde set verliep niet veel beter voor de WHV-dames. Ze kregen maar weinig grip op het spel van hun tegenstander. Desondanks waren er veel spannende rally's, maar de punten ging helaas elke keer naar de tegenstander. In de vierde set kwamen de Asperense dames goed terug met onder meer mooie servicebeurten van Eline en Mirjam. Ook het mooi gezette blok van Celine Bloem maakte indruk op de tegenstanders. Uiteindelijk werd de vierde set een duidelijke prooi voor WHV dat met een ruime 25-11 de stand na vier sets weer in evenwicht bracht: 2-2.

De vijfde set leverde een spannende strijd op met heel veel rally's. De thuisclub had in deze beslissende fase veel te danken aan de steun van de fel meelevende supporters. WHV pakte deze set met 15-5, zodat de 3-2 winst in de wedstrijd een feit was.