• WHV (hier op archieffoto) vierde zaterdag terect een feestje.
• WHV (hier op archieffoto) vierde zaterdag terect een feestje. Foto: Aangeleverd

WHV knokt zich naar knappe winst

asperen • De Asperense volleyballers hadden zaterdag City Bril Krimpen te gast. De ploeg toonde veel karakter door een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning.

WHV trad met een gehavende selectie aan tegen de nummer drie van de ranglijst. Zowel middenspeler Wildrik van de Plassche als libero Sander Arp konden niet meespelen door blessures. En omdat de generatie jonge talenten op wintersport was, beschikte trainer/coach John Kemp over slechts zes veldspelers en libero Joost de Jong. WHV startte weifelend. René Roth verhuisde van de diagonaal naar de middenpositie, terwijl Joerie van Wijk de diagonaalpositie invulde. Daardoor was het even zoeken naar de posities en het juiste samenspel. Met name aanvallend had WHV moeite om de Krimpense verdediging te passeren. Als de Asperense ploeg voorbij de blokkering kwam, stond daar vaak nog een verdediger op de juiste plek. De aanvalsballen misten dan de echte kracht om tot scoren te komen. Ook op de midden was er nog te weinig dreiging om het de blokkering van Krimpen moeilijk te maken. Daarnaast liet de verdediging van WHV zich te vaak verrassen door de geplaatste ballen van City Bril. De ploeg reageerde niet attent genoeg op deze aanvalstactiek en stond vaak aan de grond genageld.

Vanaf de derde set begon het spelbeeld echter te kantelen. Na enkele mooie aanvalsballen op de middenpositie van René Roth en Virgil in den Eng kregen ook de buitenspelers meer ruimte om tot scoren te komen. Met name aanvoerder Stefan Arp wist hiervan te profiteren en kwam steeds beter in zijn spel. Ook verdedigend klopte het plaatje steeds beter. De blokkering werd aangepast aan de favoriete slag van de aanvallers van Krimpen en de achterste linie hield steeds meer ballen van de grond. En zo wist de Asperense ploeg door veel inzet de stand op 2-2 te brengen. En dus moest een vijfde set de beslissing brengen. Dat werd een spannende set. Aanvankelijk trok WHV de positieve lijn door. Met enkele goede services zette het Krimpen onder druk en liep zo uit naar een 8-4 voorsprong. De bezoekers gaven zich echter nog niet gewonnen en persten er een slotoffensief uit. Dankzij enkele goede servicereeksen zag WHV de voorsprong opeens veranderen in een 10-13 achterstand. De thuisploeg rechtte echter de rug. Stefan Arp pakte de side-out met een verwoestende smash, waarna Niels Reder met enkele goede services de stand in het voordeel van WHV wist te brengen. Hoewel Krimpen nog enkele matchpoints overleefde, was het uiteindelijk de Asperense ploeg die de overwinning pakte. Een mooie overwinning en daarmee drie waardevolle punten.

De heren van WHV hebben nu twee weken vrij. Daarna krijgt de ploeg Voleco, de nummer negen van de ranglijst, op bezoek. Een belangrijk duel om de promotie-degradatie wedstrijden te ontlopen.