Vuren blijft meedoen na knappe zege bij MVV'58

meteren • Vuren boekte een knappe 2-3 overwinning bij concurrent MVV'58. Hoewel de thuisploeg nog een strafschop miste, vond trainer Albert van Zandwijk de zege van zijn ploeg verdiend.

"We hebben zwaar terecht gewonnen. We speelden niet groots, maar waren absoluut beter dan Meteren. Zij hadden niet de vorm en wij speelden prima."

Vuren ging halverwege de wedstrijd al met 0-2 aan de leiding. Bart Muilenburg opende van elf meter de score. Vuren kreeg de strafschop nadat de goed spelende Bas van der Vliet gevloerd werd. Damian Vogel scoorde de 0-2. Na rust liep Vuren via de tweede treffer van Muilenburg zelfs uit naar 0-3, maar de wedstrijd bleek daarmee nog niet gespeeld. "MVV heeft voorin absoluut kwaliteit en binnen vijf minuten was het weer spannend, maar in de slotfase zijn we niet meer in de problemen geweest", aldus Van Zandwijk. Verder dan de 2-3 zou MVV'58 namelijk niet meer komen.

Dankzij de driepunter houdt Vuren de kopgroep in zicht. Van Zandwijk: "We hebben lang niet verloren en blijven nu dus meedoen."