Heukelum revancheert zich tegen GDC

heukelum • De heenwedstrijd ging eerder dit seizoen met 4-0 nog ruim verloren, maar op de eigen Vriezenwijk nam Heukelum tegen GDC revanche: 3-0.

In de strijd onderin de 2e klasse F deed Heukelum daarmee prima zaken. Het sprong dankzij de drie punten over GDC op de ranglijst en bivakkeert nu keurig in de middenmoot.

Trainer Marco Verbeek was vooral blij met de overwinning en liet in het midden of het verdiend was. "Want, wat is je referentie", legde Verbeek uit. "De kansenverhouding was ruim in ons voordeel, maar GDC had zeker meer balbezit. We hebben in ieder geval compact gespeeld en weinig weg gegeven. In Eethen kregen we een pak rammel en daar hebben we ons nu veel beter tegen gewapend. De bereidheid was er bij de spelersgroep en ze hebben het goed uitgevoerd."

Benjamin Meijdam opende namens de thuisploeg de score. Sil van Putten maakte er na rust na een mooie solo 2-0 van. In de absolute slotfase bepaalde Joey Oudshoorn de eindstand op 3-0.

Verbeek weet dat dit een belangrijke fase in de competitie is. "Dit zijn belangrijke weken, ja. We hebben nu nog twee thuiswedstrijden voor de boeg en dat biedt mogelijkheden om punten te pakken." De oefenmeester is blij dat hij hierin over een vrij complete selectie kan beschikken. "Benjamin Meijdam en Sil van Putten zijn er een tijdje uit geweest, maar weer helemaal terug. We kunnen het nog steeds doen met spelers uit onze eigen selectie en dat is een goed wapen in de strijd om handhaving."