• HSSC'61 - hier met Nicky van Dam - verloor de derby.
• HSSC'61 - hier met Nicky van Dam - verloor de derby. Foto: Peter Verbeek

HSSC'61 moet gaan oppassen na nederlaag in derby

hei- en boeicop • In de strijd onderin de 3e klasse C ging HSSC'61 zaterdag onderuit. In een spannende derby trok SC Everstein met 0-1 nipt aan het langste eind.

Al met al kon de zege van de gasten wel als verdiend worden beschouwd. Zeker in de eerste helft was de ploeg voetballend simpelweg de baas op het veld en was het ook het meest dreigend voor het doel. Omdat de echt grote kansen uitbleven, was de 0-1 ruststand te billijken. Die enige treffer viel vijf minuten voor rust. Simon van Zanten vond de volledig vrijstaande Sander Bergshoeff, die met dit buitenkansje doelman Niek de Vos volledig kansloos liet. Kort daarvoor bracht HSSC-verdediger Menno de Keijzer zijn eigen doelman ongelukkig in de problemen, maar De Vos was net op tijd paraat om zijn doel toen nog schoon te houden. De thuisploeg kwam in die eerste helft niet verder dan een te hoge kopbal van Floris Kool. Na rust had sc Everstein de mogelijkheid om verder uit te lopen. Na een goede actie werd een schot van Guillermo Ooft gekeerd door De Vos. Enkele minuten later mikte Van Zanten net naast. Ondanks het uitvallen van spits Floris Kool werd HSSC'61 steeds sterker. De goed ingevallen Frank de Goeij bracht al snel Arwin van Soest in stelling, maar de aanvallende middenvelder knalde vol op de lat. Op inzet kwam de thuisploeg in de tweede helft nog dicht bij een punt, maar in de afronding zat het de ploeg niet altijd mee.

Sc Everstein-trainer Peter de Vaal was uiteraard zeer tevreden met de driepunter. "Dit is inderdaad heel belangrijk. Ik vind het ook verdiend. Na rust moeten we de 0-2 maken. We hebben de kansen gekregen, maar ook veel ruimte om de aanvallen beter uit te spelen. Daar deden we veel te weinig mee." De Vaal zag wel dat zijn ploeg het na rust lastig kreeg. "Juist toen Floris Kool eruit ging, waren we het even kwijt. Hij is een geweldige spits, maar we wisten hoe we hem moesten afstoppen. Toen hij eruit ging, gingen zij anders spelen en daar hadden we het lastig mee."

Teleurgesteld

Bij de thuisploeg ontbrak trainer Marten Boverhof. Hoewel hij wegens cursus sowieso afwezig zou zijn, bleef Boverhof ziek thuis. Leider Hens de With baalde als een stekker. "Ik ben zwaar teleurgesteld. We hadden weliswaar een punt kunnen pakken, maar hebben vandaag niet genoeg gebracht. Zeker de eerste helft was onder de maat." De With was meer tevreden over de tweede helft. "Dat was wat beter en toen hebben we in ieder geval de betere kansen gekregen. Gek genoeg gingen we zonder Floris Kool beter voetballen, maar in de afronding waren we juist weer niet gelukkig. We moeten wel gaan oppassen, want onderin wordt het nu penibel."

Maarten van Hoogevest