• In een echt degradatieduel speelden LRC en Almkerk gelijk.
• In een echt degradatieduel speelden LRC en Almkerk gelijk. Foto: Fred Kars

Leerdammers blijven voorlaatste na 1-1 remise

LRC komt niet voorbij Almkerk

leerdam • LRC kwam niet voorbij Almkerk. Noch op de ranglijst, noch in het onderlinge duel. Net als in Almkerk werd het in Leerdam weer een 1-1 gelijkspel. Remon Hofstede gaf Almkerk kort na rust uit een vrije trap de leiding, maar Ansu Camara maakte een kwartier later met een kopbal gelijk: 1-1.

Met de 1-1 remise schoten beide teams weinig op. LRC is nog steeds voorlaatste en ook Almkerk blijft - met slechts één punt meer - volop in degradatiegevaar.

Beide trainers waren na afloop daarom eigenlijk niet zo tevreden. Koen Janssen had met LRC graag willen winnen om Almkerk te passeren: "Er is voor elke meter gestreden, maar we hadden moeten winnen. Het was echter meer vechtvoetbal zonder - zeker voor rust - voldoende tempo. LRC heeft zelf ook niet genoeg kwaliteit om de partij open te breken. En te veel risico wilde ik op het eind ook niet nemen." Almkerk-trainer John Vink karakteriseerde de wedstrijd: "Een typisch degradatieduel. Spuuglelijk voetbal, maar het ging om de punten. Ik ben trots op de inzet van mijn ploeg. Er was veel strijd. Met 1-1 schieten we overigens niet zoveel op. Het blijft punten sprokkelen."

De eerste helft was voor 350 toeschouwers erg matig en weinig opwindend. Almkerk was na een kwartier het eerst gevaarlijk. Het lage schot van Rick Boons ging net naast. LRC-keeper Elroy Vink redde bij een doorbraak van Mark van der Meijden door kordaat uit te lopen. LRC stelde er alleen een onzuivere afwerking van Mounir el Ouazizi en een zwakke voorzet van Christiaan van Herp tegenover. Een kopbal van de onwrikbare voorstopper Rogier Gerritsen ging ver naast. De enige commotie ontstond vlak voor rust toen LRC-spits Ansu Camara een onbeheerste charge tegen Almkerk-aanvoerder Jelle Strijtveen beging. Met een gele kaart kwam Camara goed weg. Na de pauze begon Almkerk voortvarend. Mark van der Meijden kreeg al vroeg een kans, maar LRC-keeper Elroy Vink redde.

Uit een vrije trap vanaf rechts nam Almkerk in de 49e minuut toch de leiding. Remon Hofstede verraste keeper Vink volkomen bij de dichtstbijzijnde paal: 0-1. Doelman Vink belandde bij een ultieme reddingspoging met zijn hoofd tegen de paal en moest van het veld. Jeffrey Ruitenbeek was zijn vervanger. De plotse 0-1 achterstand dwong LRC tot een offensief. Uit een voorzet van Mounir el Ouazizi had invaller Bart Barendregt pech met een kopbal tegen de paal. In de 65e minuut kwam LRC toch langszij. Uit een voorzet van Cor Bal kopte Ansu Camara de 1-1 gelijkmaker binnen. LRC kon echter niet doordrukken. Bart Barendregt verzuimde een pass van Thomas Heideman af te ronden. Na een botsing tussen Camara en Almkerk-verdediger Michael Klop lag het duel weer enkele minuten stil. Klop moest geblesseerd door Niels Hofstede worden vervangen.

In de 92e minuut scoorde LRC via Mounir el Ouazizi alsnog, maar de arbiter keurde dit doelpunt af omdat Ansu Camara in het voorafgaande luchtduel met keeper Robin van Wijk een overtreding had gemaakt. Ook Almkerk kreeg nog een kans, maar het schot van Remco den Besten werd getoucheerd door LRC-libero Wesley Swets en vervolgens door keeper Ruitenbeek gekeerd. Zo bleef het na acht minuten extra tijd bij een terecht 1-1 gelijkspel.