• Impressie van de fotoreis van vorig jaar.
• Impressie van de fotoreis van vorig jaar. Foto: aangeleverd

Met Christophe Thole naar Frankrijk

beesd • Christophe Thole van Fotostudio De Betuwe organiseert zondag 21 mei tot en met zaterdag 27 mei weer een fotografiereis naar de Franse Auverge.

Deelnemers verblijven tijdens het Hemelvaartsweekend op het landgoed Les 3etangs in het hart van Frankrijk, waar Basten en Christine Zwart - voormalige inwoners van Rumpt - de scepter zwaaien. De week staat in het teken van fotografie, elke dag begint met een stukje theorie. Zo komen onder meer aan bod: samenhang en werking van diafragma, sluitertijd en ISO-waarden, de optimale belichting, verschil tussen lenzen en de gulden snede. Na het theoriegedeelte mogen de cursisten zelf op pad met een specifieke opdracht. Na het avondeten neemt Thole alle foto's door en is er gelegenheid om tips en trucs uit te wisselen. Iedereen die beschikt over een spiegelreflexcamera kan deelnemen aan de fotoreis. Tijdens de week worden alle cursisten door de eigenaren van Les 3etangs in de watten gelegd, de reis is inclusief accommodatie, alle maaltijden en drankjes ter plaatse, begeleiding van Thole, fotobesprekingen en de deelnemersbijeenkomst vooraf.


Enkele weken voor vertrek krijgt iedereen de gelegenheid om in de studio van Christophe Thole in Beesd kennis te maken met elkaar. Cursisten kunnen dan ook speciale onderwerpen onder de aandacht brengen. Hierop kan het programma nog worden aangepast. Het minimum aantal deelnemers bedraagt vijf en het maximum acht. Aan deelname zijn kosten verbonden. Meer informatie is te vinden op de website van Fotostudio De Betuwe.


www.fotostudiodebetuwe.nl