Meespelen in een ééndagsorkest met dirigent Bert van den Brink

rumpt • Musici uit het hele land kunnen zaterdag 8 april meedoen aan de tweede Muziekdag in Rumpt. Tijdens deze dag kunnen muzikanten vanaf 10:00 uur meespelen in het symfonisch orkest, dat speciaal voor deze dag wordt samengesteld met strijkinstrumenten, blaasinstrumenten, gitaar, piano en slagwerk, waarbij de musici minstens op A-niveau spelen.

Gedurende de dag worden er samen enkele muziekstukken ingestudeerd, waarbij gekozen is voor een repertoire dat varieert van Mozart's 'Rondo alla Turca' via 'Les Misérables' tot muziek van Adele. Heel bijzonder is ook 'Adiemus' van Karl Jenkins, muziek die zeker prachtig zal klinken in de mooie akoestiek van de locatie: het Rumpts Kerkje.

Deelnemers krijgen de muziek van tevoren toegestuurd, zodat ze zich kunnen voorbereiden. Aan het einde van de middag vindt het afsluitend concert plaats, waarbij medewerking verleend wordt door de in binnen- en buitenland gewaardeerde musicus Bert van den Brink. Van den Brink is jazzpianist, maar voelt zich thuis in veel muziekstijlen. Hij speelt en speelde met grootheden in de jazz zoals Toots Thielemans, Chet Baker, maar ook Cor Bakker, Hein van de Geyn, Denise Jannah en John Engels. Tijdens het concert in Rumpt bespeelt hij het bijzondere Maarschalkerweerd-orgel en zal hij al improviserend de orkeststukken met elkaar verbinden.


Organisatie

Bart van den Goorbergh (trompettist en dirigent), Gerianne Wigboldus (violiste) en Marilou Krouwel (fluitiste en dirigente) organiseren deze muzikale zaterdag. Zij brengen alle drie hun expertise mee die zij tijdens deze dag zullen inzetten.

Bart van den Goorbergh dirigeert van symfonieorkest tot en met bigband. Het leiding geven aan muzikanten, jong en ouder is zijn passie. Ook als trompettist geeft hij regelmatig acte de présence.

Gerianne Wigboldus is viooldocente en violiste. Muziek maken vindt ze het leukste en mooiste wat er bestaat. Haar liefde voor muziek deelt ze graag met anderen, via haar lessen en als uitvoerder.

Marilou Krouwel is als musicus op diverse terreinen actief. Naast haar werkzaamheden als koor- en orkestdirigente is zij uitvoerend en docerend fluitiste en coacht zij diverse ensembles. Ook begeleidt zij jong muziektalent.

De Muziekdag in Rumpt begint om 10:00 uur, gedurende de dag vinden er groepsrepetities en tutti-repetities plaats, waarna de dag om 16:00 uur wordt afgesloten met een concert in het Rumpts Kerkje aan de Schuttersteeg 2. Om een goede balans in het orkest te verkrijgen, is het aantal deelnemers per instrument-groep beperkt. Aan deelname zijn kosten verbonden. Aanmelden en meer informatie is te verkrijgen via bvdgoorbergh@gmail.com, 06-55544418 of 0345-504608

q www.speelviool.nl