• De Oranjevaasjes door de jaren heen.
• De Oranjevaasjes door de jaren heen. Foto: royal leerdam crystal

Nieuw Oranjevaasje uitgebracht

leerdam • Vanwege de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander brengt Royal Leerdam Crystal weer een Oranjevaasje uit. Het eerste exemplaar wordt aan de koning uitgereikt.

Als sinds 1927 brengt Royal Leerdam Crystal Oranjevaasjes uit bij belangrijke momenten binnen de koninklijke familie. Toonaangevende Nederlandse kunstenaars en ontwerpers hebben hun naam al verbonden aan de traditie van de Oranjevaasjes. De meesterglasblazers maken de Oranjevaasjes op ambachtelijke wijze van cristal supérieur, het meest zuivere kristal van Europa.

Het nieuwste Oranjevaasje is een ontwerp van Kiki van Eijk (1978). Ze studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven. Haar collecties vinden wereldwijd hun weg naar beroemde galeries, musea en beurzen. Haar werk heeft een zeer persoonlijk en emotioneel karakter. Van Eijk: "Ik voel me vereerd dat Royal Leerdam Crystal mij heeft gevraagd om dit bijzondere gelegenheidsvaasje te ontwerpen. Vooral omdat ik nu deel uitmaak van een traditie waar al veel beroemde ontwerpers aan hebben bijgedragen!"

De inspiratie voor het 'Oranjevaasje Willem-Alexander 50' haalde Kiki van Eijk uit de natuur. De vorm van het vaasje is afgeleid van een tulpvorm. Oranjevaasje Willem-Alexander 50 wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van duizend exemplaren. Kopers krijgen bij elk vaasje een certificaat van authenticiteit. Meer informatie is te vinden op de website van Royal Leerdam Crystal.


q www.royalleerdamcrystal.nl