Schoolvoetbaltoernooi van start

leerdam • Jeugd Actief organiseert weer het Leerdamse schoolvoetbaltoernooi. De start is woensdag 15 maart. De finales zijn op Koningsdag.

Vrijwilligersorganisatie Jeugd Actief organiseert het voetbaltoernooi voor de schoolgaande jeugd al 68 jaar. Op het terrein van LRC Leerdam nemen woensdag 15 maart de meisjes het tegen elkaar op. De oudste jongens spelen op woensdag 22 maart op het terrein van Leerdam Sport. En op woensdag 29 maart is het weer de beurt aan de jongste jongens op het terrein van LRC Leerdam.

De wedstrijden beginnen deze woensdagen om 13:00 uur.


Fair play

Ook dit jaar maken de teams kans op de Piet & Fedor Fairplaycup. De cup wordt uitgereikt aan de sportiefste school. Naast het schudden van handen vóór en na de wedstrijd, vriendschappelijk voetbal, wordt ook onder meer gekeken naar het wel en wee rond het veld. Hoe gaat het er aan toe bij de toeschouwerslijn en passen de coaches van de teams positieve feedback toe.

Vorig jaar ging de cup voor de tweede keer op rij naar de El Boukhari. De teams die dit jaar de finales winnen mogen namens Leerdam deelnemen aan de regiofinales.

Vorig jaar wonnen bij de jongste meiden de Floris Radewijnszschool, bij de jongste jongens en de oudste meiden ging de winst naar de Wilhelminaschool. Bij de oudste jongens was de Hobbitstee de winnaar. Toeschouwers die hun favoriete willen aanmoedigen, zijn natuurlijk welkom op de wedstrijddagen. Meer informatie is te vinden op de website van Jeugd Actief.


q www.jeugdactief.nl