• Peter Goedhart draagt voor.
• Peter Goedhart draagt voor. Foto: aangeleverd

Werken van Theodorakis in Neerijnen

neerijnen • Zanger en dichter Peter Goedhart en pianist Erik van der Kroft brengen vrijdag 24 februari een programma dat oorspronkelijk gepland was een paar dagen voor 4 en 5 mei vorig jaar.

Goedhart en Van der Kroft voeren werken van Mikis Theodorakis en Leo Ferré op. Theodorakis componeerde in 1965 'De Ballad van Mauthausen', hij baseerde zich op gedichten van een overlevende van concentratiekamp Mauthausen. Als tegenhanger van de werken van Theodorakis kozen Goedhart en Van der Kroft voor een aantal liederen van de chansonnier en componist Léo Ferré. Peter Goedhart vertaalde er enkele in het Nederlands en brengt de overige in de oorspronkelijke taal. Lichtvoetige chansons als 'Saint Germain des Prés', prachtige liefdesliederen als 'Je t'aime tant' en het drama van de verloren liefde 'Avec le temps'. Tussen de beide muzikale programmaonderdelen leest Peter Goedhart voor uit zijn nieuwe roman 'En over het water het lied', het verhaal van een oudere man die het slagveld van zijn leven overziet.

Erik van der Kroft is in de eerste plaats een jazzpianist, maar hij speelt ook een breed repertoire van sfeervolle easy listening muziek. Peter Goedhart werd in Rotterdam geboren (1939). Geboeid door de zee, de havens en de grote schepen, monsterde hij na de middelbare school aan op de Willem Ruys, het vlaggenschip van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd. In 1963 besloot hij zich te bekwamen in de lied- en dichtkunst, en in het componeren van muziek.

Het concert begint om 20:00 uur, de entree bedraagt tien euro.