• Eén van de optredens in Culemborg.
• Eén van de optredens in Culemborg. Liesbeth Wattimury

Cultuurfestival Lek en Linge succes

culemburg • Ook dit jaar trok het Cultuurfestival van openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge in Culemborg weer volle zalen. Het festival vond vorige woensdag tot en met vrijdag plaats.

Er waren drie avonden nodig om de talentvolle leerlingen een podium te bieden. Het Cultuurfestival is dan ook uitgegroeid tot een van de culturele hoogtepunten van het schooljaar

Tijdens dit jaarlijkse festival van Lek en Linge vulden de beste, grappigste, ontroerendste en indrukwekkendste theater-, dans- en muziekacts het podium van de vwo-locatie. De hoofdprijs, een optreden tijdens Appelpop in Tiel, ging naar de band 'Biased' met hun zelf geschreven nummer 'Mistakes'. De tweede prijs ging naar Babiche Pompe en Mark Zielhorst. Zij zongen een musical-medley en krijgen een workshop aangeboden.

Een deel van de opbrengst van het Cultuurfestival gaat via SOS-staronstage naar de kinderafdeling van ziekenhuis Rivierenland Tiel. SOS-staronstage maakt ook het optreden tijdens Appelpop mogelijk.

Lek en Linge is een cultuurprofielschool, dit betekent dat kunst en cultuur prominent op het rooster staat, er meerdere kunstdisciplines aan bod komen en dat de kunstvakken zoveel mogelijk aansluiten bij de andere vakken. Sinds februari 2015 is er een partnerschap tussen de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en zes cultuurprofielscholen in de regio, waaronder Lek en Linge, op het gebied van kunstonderwijs, onderzoek en professionalisering. Deze samenwerking krijgt jaarlijks vorm in projecten en stages op het gebied van muziek, theater en beeldende kunst.