• WHV kwam er niet aan te pas tegen koploper.
• WHV kwam er niet aan te pas tegen koploper. Foto: Stockfoto

WHV verliest kansloos van koploper

tilburg • Na de overwinning tegen Volley Tilburg 3 van vorige week was Volley Tilburg 2 zaterdag een maatje te groot voor de heren van WHV: 4-0.

Alleen in de eerste set kon WHV enigszins in de buurt blijven van de nummer 1 van de ranglijst. Daarna was het gedaan met de Asperense daadkracht. Geen enkel moment maakte de ploeg aanspraak op zelfs maar een setwinst. WHV wist van te voren dat het lastig zou worden. De thuisploeg staat ruim aan kop met pas één verloren wedstrijd. Het doel was dan ook om één of twee sets te winnen. De start van WHV was niet eens onaardig. De ploeg bleef redelijk in het spoor, zonder dichtbij setwinst te komen. Uiteindelijk ging de eerste set met 25-21 naar Tilburg. De tweede set werd WHV met 25-10 onder de voet gelopen. Volley Tilburg schakelde een tandje hoger, waardoor de gasten de grip op het spel volledig verloren. Slechts met grote moeite wist WHV tot scoren te komen, meestal stuitte de ploeg op de Tilburgse defensie. De thuisploeg had daarentegen geen enkele moeite met scoren. Dankzij de solide passing had de Tilburgse spelverdeler alle vrijheid zijn aanvallers te bedienen: zowel op de buiten, de midden als de diagonaal werden de ballen langs het WHV-blok geslagen. Ook de verdedigers in het achterveld hadden daar geen antwoord op. En hoewel de laatste twee sets beter verliepen, was het krachtverschil te groot om er een echte wedstrijd van te maken. Verder dan af en toe een spannende rally kwam het aangeslagen WHV niet. En dus nemen de zorgen toe. Met nog vijf wedstrijden te gaan, staat WHV nog altijd op een tiende plek en moet er rekening worden gehouden met het spelen van promotie/degradatie wedstrijden.