Roda Boys na rust te sterk voor Heukelum

aalst • Halverwege de wedstrijd zag het er nog goed uit voor Heukelum. De ploeg ging met 0-1 aan de leiding bij Roda Boys en dacht dus dat er in Aalst iets te halen viel.

"Maar niets bleek minder waar", baalde trainer Marco Verbeek. "Na rust werden we redelijk weg gespeeld."

Voorsprong

Tim Schwebke had Heukelum in de eerste helft op voorsprong gezet. "We zaten goed in de wedstrijd. We stonden goed en gaven weinig weg", was Verbeek tevreden over het eerste bedrijf. Na rust kwam zijn ploeg echter niet goed uit de kleedkamer en al snel keerde Roda Boys de score om. In de 55e minuut kopte Mike Scholten de gelijkmaker binnen. Nog geen minuut later werd Freek van Eembergen (ex-LRC) bediend door Nils Loef en Van Eembergen maakte de 2-1. Vijf minuten daarna gaf Loef de assist op Christian van Aalst die daarmee de marge vergrootte naar twee goals. Die 3-1 bleek meteen ook de eindstand.

Jammer

"We raken echt niet van slag omdat we verliezen van Roda Boys, maar als je in de rust op voorsprong staat, is het wel erg jammer", aldus Verbeek.

Het was voor Roda Boys een overwinning die meer waard is dan alleen de drie punten, oordeelde trainer Pieter Tuns. "Dit is goed voor het vertrouwen. Hier kunnen we weer mee door. Het is fijn dat we in de tweede helft met heel veel passie hebben gevoetbald. Na de 2-1 was het over en sluiten voor Heukelum."