Defensief Leerdam Sport klopt concurrent Haaften

leerdam • Leerdam Sport pakte dankzij een 2-0 overwinning tegen Haaften drie belangrijke punten onderin de derde klasse.

Haaften-trainer Denny van Geffen vond dat zijn ploeg meer verdiend had. "We hebben negentig minuten de lakens uitgedeeld, maar stappen wel met lege handen van het veld." Zijn Leerdam Sport-collega Danny Zinhagel had met zijn ploeg voor een andere tactiek dan gebruikelijk gekozen. De ploeg trok zich terug op eigen helft. "We hebben de laatste wedstrijden veel tegengoals gekregen, dus wilden we vooral georganiseerd spelen. We hebben weinig weggegeven."

Migraine

Van Geffen miste vooral aanvaller Danny Verwolf, die vlak voor vertrek naar Leerdam afbelde en met migraine thuis bleef. "Tot de zestien ging het goed, maar daar misten we wel zijn handigheid in de kleine ruimte. We liepen ons stuk op een muur."

Rendement

In de slotfase pakte Leerdam Sport de zege. Wouter Jetses schoot van afstand raak.
In blessuretijd zorgde Youssef Boudou voor de 2-0. "De spelers willen graag vooruit voetballen, maar dat levert te weinig punten op", zei Zinhagel. "Het was niet altijd even fraai, maar het rendement was vandaag hoog."

Van Geffen was niet onder de indruk. "Als je zoveel kwaliteit hebt als Leerdam Sport, vind ik het schrijnend dat je je aanpast aan zo'n jong dorpsploegje als wij hebben. Maar goed, de winnende trainer heeft altijd gelijk."