• WNC-doelpuntmaker Aimen Seqqal in duel tegen Rijsoord.
• WNC-doelpuntmaker Aimen Seqqal in duel tegen Rijsoord. Foto: DBRN Fotografie

Verdiende 3-0 winst op koploper bevestigt opmars

WNC verslaat ook Rijsoord

waardenburg • WNC is na de winterpauze met drie ruime zeges prima op dreef. Na de royale 0-3 overwinning uit bij het toen als tweede geplaatste SHO en de 6-1 triomf op hekkensluiter MZC'11 werd zaterdag thuis overtuigend met 3-0 van koploper Rijsoord gewonnen. Senaid Jukic opende al erg vroeg de score en in het slotkwartier stelden Aimen Seqqal en Vincent Verheul met hun fraaie goals de verdiende zege met 3-0 veilig.

Rijsoord kon zijn koppositie niet waarmaken. WNC speelde een prima eerste helft en had bij rust al ruimer dan met 1-0 moeten leiden. Na de pauze mocht de lijstaanvoerder ruim een half uur op een beter resultaat hopen, maar in de slotfase sloeg de thuisclub tweemaal onverbiddelijk toe en klom zo naar de vierde plaats. WNC-trainer Cor Prein was trots op de goede prestatie van zijn equipe: "Dit is een dikverdiende overwinning. De 2-0 was een prachtig doelpunt, maar die veilige marge hadden we al voor rust moeten bereiken. Gelukkig bleef onze organisatie goed en gaven we met veel inzet erg weinig kansen weg. Ons middenveld is nu beter in evenwicht en we creëren volop kansen. De ambitie is nu een blijvende positie tussen plaats 3 en plaats 7 via het voortzetten van deze goede reeks resultaten. Dan is er ook in de derde periode nog van alles mogelijk."

WNC startte flitsend. Al in de derde minuut was het raak. Uit een corner van Vincent Verheul draaide Senaid Jukic de bal ineens mooi in de korte hoek: 1-0. Na een foute terugspeelbal van Siebren Hoekstra had Vincent Verheul de voorsprong al na acht minuten kunnen verdubbelen. Verheul mocht alleen op doel af, maar hij schoot de bal tegen keeper Michael Bekkers op. Rijsoord stelde er behoudens twee voorzetten van de snelle Ibrahim El Koubai weinig tegenover. Alleen bij een voorzet van Donovan Lioe Anjie kregen de gasten een serieuze kans, maar centrumspits Michael van Gool kopte naast. WNC was feller en aanvallend gevaarlijker. Een poging van Aimen Seqqal strandde echter op de keeper en Vincent Verheul besloot een imposante rush met een onzuivere voorzet. Vlak voor rust was Aimen Seqqal nog tweemaal gevaarlijk, doch eerst schoot hij naast en daarna redde Rijsoord-keeper Bekkers na een vlotte WNC-aanval.

Na de thee bood Rijsoord meer verzet. Lioe Anjie trof het zijnet en Mathijn Valster knalde voorlangs. WNC moest nogal wat corners incasseren en stond enige tijd onder druk. Bij een schot van Niels Groeneveldt ontsnapte WNC aan de gelijkmaker. Zelf kreeg de thuisclub overigens ook mogelijkheden, maar Aimen Seqqal zette onzuiver voor op Guillano Grot en na een nieuwe, wel afgemeten voorzet van Seqqal verprutste Grot een mooie kans. Bij een knal van Bas Smulders en een schot van Aimen Seqqal was keeper Bekkers paraat. In de 78e minuut viel de beslissing. Vanaf links schoot Aimen Seqqal de bal schitterend in de verste bovenhoek: 2-0. Valster miste de laatste kans op de aansluitingstreffer, want hij mikte onzuiver. Dat deed WNC-topscorer Vincent Verheul in de 85e minuut beter. Bij een doorbraak door het centrum knalde Verheul hoog raak: 3-0. Verheul had nog meer kunnen scoren want hij mocht even later alleen op doel af, maar via keeper Bekkers werd het een corner. Met 3-0 was de winst tegen de koploper echter al imponerend genoeg.