• PlayLingewaal in Heukelum was een succes.
• PlayLingewaal in Heukelum was een succes. Foto: aangeleverd

Zeer succesvol PlayLingewaal

heukelum • Fanfarekorps Door Eensgezindheid organiseerde zaterdag het jaarlijkse PlayLingewaal. Het concert trok zo'n honderdvijftig bezoekers.

De leerlingen van de vier muziekverenigingen uit Lingewaal verzamelden 's middags om een aantal muziekstukken in te studeren, die 's avonds tijdens een concert werden uitgevoerd. De dag was geheel georganiseerd door jeugdleden van Door Eensgezindheid. En met succes, want de hele dag liep op rolletjes. Tijdens een pauze was er tijd voor een spel om elkaar beter te leren kennen en na afloop was er voor iedereen voor friet gezorgd.

Het concert, bijgewoond door zo'n honderdvijftig bezoekers, werd geopend door de slagwerkers onder leiding van Tim Duijf. Deze 'georganiseerde bende' zoals ze zichzelf noemden, speelde nummers als 'Back to bozzio' en 'YOLO', maar ook het improvisatietalent van de deelnemers werd tentoon gesteld. Na een korte pauze was het de beurt aan het blaasorkest onder leiding van Casper Koerting. Zij brachten onder andere "Sofia" in een arrangement van Ivo Kouwenhoven ten gehore. Kouwenhoven was zelf, op uitnodiging van de organisatie van PlayLingewaal, aanwezig in de zaal. Hij betrad zelf ook nog het podium om de jonge muzikanten en de organisatie te roemen voor hun inzet.

Het concert werd afgesloten met 'Martinique', gespeeld door alle muzikanten van de dag. De organisatie kijkt terug op een hele mooie en muzikale dag. En de muzikanten kijken nu al uit naar volgend jaar als Ad Astra uit Asperen de organisatie op zich neemt.


q www.dooreensgezindheid.nl