Nieuw impuls voor speelplaats

leerdam • De gemeente heeft samen met buurtbeheergroep Stadsvrienden plannen gemaakt om de speelplaats aan de Poorterij aan te pakken. Dit op initiatief van de buurtbeheergroep, die allerlei activiteiten voor kinderen in het centrum optuigt. Een grote wens was om de speelplaats een impuls te geven.

Samen met de gemeente is besloten een driejarenplan op te stellen. Dit jaar nog voert de gemeente aanpassingen in het groen uit en eventueel ook aan de verlichting. Ook worden een hinkelbaan en knikkertegels aangelegd. In 2018 worden (kleine) extra speeltoestellen neergezet. In 2019 worden de twee bestaande speeltoestellen verwijderd en de nieuwe toestellen geplaatst.

Door leveranciers zijn drie ontwerpen gemaakt waar inwoners die in het centrum wonen, uit kunnen kiezen. Zij hebben een brief gehad met de ontwerpen en het keuzeformulier. Het voorstel dat op woensdag 22 februari de meeste stemmen heeft, wint. Mensen die in het centrum wonen, maar geen keuzeformulier hebben ontvangen, kunnen deze ophalen bij buurtbeheergroep Stadsvrienden aan de Vlietskant 21a.