WHV verliest uit van HLB van Daal

den dungen • De dames van WHV vertrokken zaterdag naar het Brabantse Den Dungen voor een duel tegen de nummer vier van de ranglijst. WHV verloor met 3-1.

De dames hadden de punten hard nodig voor handhaving in de Promotieklasse. WHV begon de eerste set niet scherp: er werden diverse persoonlijke fouten gemaakt. Gelukkig kwam hier na een 4-0 achterstand verandering in. De focus was terug en de pass onder leiding van Natalie Smith was constant. Een servicereeks van Romy van Wijk zorgde ervoor dat de gasten op voorsprong kwamen. Met een score van 21-25 zat de sfeer er goed in bij de dames uit Asperen. De tweede set begon zoals WHV geëindigd was. Maar de ballen die HLB van Daal eerst niet goed raakte, werden nu beter verwerkt. Het tempo werd opgeschroefd en de tactiek van de thuisclub was om zo hard mogelijk binnen de lijnen slaan. Het WHV-blok was vaak te laat, waardoor de verdediging voor een moeilijke opgave stond. De set ging naar HLB van Daal met 25-16. De derde set verliep gelijk aan de tweede. Gelukkig verdween de positiviteit niet bij WHV: er werd aan de kant veel aangemoedigd. De set ging echter naar HLB van Daal: 25-15. WHV voelde dat er nog een punt - of wellicht twee - te halen viel. Dat moest gebeuren in de laatste set. Met Celine Bloem op de middenpositie en Wietske van Dortmont die inviel op de buitenpositie gingen de gasten de strijd aan. De passes waren goed en WHV speelde haar eigen spel. Prikballen en mooie services van Bernadet Arendsen zorgden ervoor dat de gasten een voorsprong namen. De slotfase was razend spannend. HLB van Daal kwam terug, WHV maakte iets meer foutjes zodat de thuisclub nipt won: 25-23. Vrijdag speelt WHV thuis tegen DVO 2, een directe concurrent. Er zijn kansen, maar dan moeten de dames vol aan de bak.