Lions zamelt DE-punten en geld in

regio • In verschillende supermarkten in de regio staan vrijdag 17 tot en met dinsdag 28 februari inzamelboxen waar mensen punten van Douwe Egberts en vreemd geld in kunnen stoppen.

Lions Alblasserwaard organiseerde vorig jaar ook met succes deze actie in Gorinchem en omstreken. Net als vorig jaar verhoogt Douwe Egberts de ingeleverde punten met vijftien procent en levert daar pakken koffie voor die naar de lokale Voedselbanken gaan. Een pak koffie is al gauw te duur voor veel gezinnen, dus het is geweldig als iedereen z'n punten doneert en daarmee zorgt dat ook zij van een heerlijk kopje koffie kunnen genieten.

Vreemd geld

Oude of vreemde munten en bank biljetten liggen, net als veel DE-punten, vaak verloren ergens in laden of dozen. Overgehouden van vakanties of zakenreizen wordt er niet meer naar omgekeken. Daarom kunnen mensen dit geld nu ook inleveren. Dat geld uit het hele land wordt centraal verzameld door de Lions-werkgroep 'Blinden' en omgezet in euro's. Daarmee kunnen staaroperaties in derdewereldlanden worden bekostigd. Staar komt daar veelvuldig voor en werkt verlammend voor een gezin. Maar na een operatie, die daar slechts dertig kost, komt niet alleen het zicht terug, maar kan men ook weer werken en zorgen voor het gezin. De opbrengst van de oud en vreemd geld actie wordt door Wilde Ganzen verhoogd met vijftig procent.

De inzamelboxen staan bij de Albert Heijn aan de Vlietskant in Vianen en bij de COOP in Heukelum. Meer informaties over de Lions is te vinden op de website.


q www.lions.nl