Heren De Linge/PCG rekenen af met ZPCH

gorinchem • In een onderlinge confrontatie hebben de waterpoloërs van De Linge/PCG afgerekend met ZPCH, een directe concurrent voor de titel. In het Caribabad was de thuisclub met 9-7 te sterk voor de Hoofddorpers.

Het tempo lag in de openingsfase enorm hoog. Beide teams staken veel energie in de wedstrijd, maar waren niet effectief. De Linge/PCG scoorde in de eerste periode tweemaal uit een overtalsituatie en ging met een 2-1 voorsprong de eerste rustperiode in. In de tweede en derde periode bouwde de thuisploeg een voorsprong op van twee of drie doelpunten. ZPCH werd in de loop van de derde periode sterker. In die fase hield uitblinker Sjoerd den Breejen zijn ploeg op de been door enkele fantastische reddingen. Tegen het einde van de wedstrijd werd het alsnog spannend toen de gasten terug kwamen tot 7-6. De Linge/PCG reageerde uitstekend. In de volgende aanvallen scoorden Rimmer Genee en Lennart van Wieren namelijk schitterend vanuit de tweede lijn. De Linge/PCG blijft door de winst koploper. De waterpoloërs houden vijf punten voorsprong op nummer twee de Kempvis. ZPCH volgt op plek vier, met tien punten achterstand. Met zes wedstrijden te gaan, heeft de Gorcums-Leerdamse combinatie het kampioenschap volledig in eigen hand.

Doelpunten: Rimmer Genee 2, Mark van den Brom 2, Lennart van Wieren 2, Chiel den Otter, Martin Middelkoop en Victor Visser allen 1 treffer.