• WHV pakte zaterdag in Tilburg de broodnodige winst.
• WHV pakte zaterdag in Tilburg de broodnodige winst. Foto: Aangeleverd

Heren WHV pakken kostbare punten

tilburg • De Asperense volleyballers hebben afgelopen weekend gedaan wat ze moesten doen: winnen van de nummer laatst van de ranglijst. Met 1-3 nam WHV vier kostbare punten mee uit Tilburg. Punten die hard nodig zijn om nacompetitie te ontlopen.

Toch moest de Asperense equipe er zaterdag nog hard voor werken. Alleen de eerste set verliep vrij soepel voor WHV. Volley Tilburg 3 maakte redelijk wat fouten, waardoor de Asperense ploeg vrij gemakkelijk aan hun punten kwam. WHV pakte een comfortabele voorsprong en gaf die niet meer uit handen.

Ander spelbeeld

De tweede set liet een compleet ander spelbeeld zien. Volley Tilburg speelt met twee teams in de Derde Divisie en kan daardoor putten uit een breed arsenaal aan spelers. Volley Tilburg 2 dat momenteel de ranglijst aanvoert, speelde voorafgaand aan de wedstrijd van WHV. Twee spelers van deze selectie kwamen vervolgens het derde herenteam versterken. WHV leek hierdoor wat van zijn stuk gebracht, want met rommelig spel werd de tweede set aan Tilburg gelaten.

Meer lijn

Gelukkig pakte de ploeg de draad in de derde set weer op. Er kwam weer meer lijn in het spel en WHV pakte al snel een kleine voorsprong. Tegen het einde van de set begon de motor echter weer te sputteren. De Asperense mannen leken opeens niet meer te kunnen scoren en kwamen niet langs het Tilburgse blok. Coach John Kemp greep in en bracht de jonge Brian van de Plassche in de ploeg.

Dit bleek een prima zet. Hij wist gelijk de side-out te scoren en pakte daarna ook nog enkele blokpunten mee. En zo wist WHV toch op een 1-2 voorsprong te komen.

Prima start

Ook de vierde set kende WHV een prima start. En ook nu weer lieten ze Tilburg in de slotfase terugkomen. In het zicht van de haven werd het spel rommelig en slopen er fouten in de ploeg. Aanvallend werd er niet meer voluit geslagen en de verdedigers in het achterveld stonden naar elkaar te kijken terwijl de meest eenvoudige ballen op grond vielen.

Gelukkig hield de jonge Dwight Hol het hoofd koel en maakte op het juiste moment het 24e punt waarmee WHV op matchpoint kwam. Tilburg wist vervolgens de side-out nog te scoren en terug te komen tot 23-24, maar gooide daarna met een foutservice de handdoek in de ring.

Vier belangrijke punten voor WHV dus. Met nog zes wedstrijden in het verschiet breekt de beslissende fase van het seizoen aan. Komende zaterdag is WHV opnieuw te gast in Tilburg, maar dan staat Volley Tilburg 2 aan de andere kan van het net. En van de aanstaande kampioen kunnen de heren van WHV beduidend meer tegenstand verwachten.