• De jeugd van Door Eensgezindheid.
• De jeugd van Door Eensgezindheid. foto: Nico van Ganzewinkel

PlayLingewaal in Heukelum

heukelum • In dorpshuis De Krakeling vindt zaterdag 11 februari PlayLingewaal plaats. Het concert stond voorheen bekend als het Jeugdlingewaalconcert.

Deze avond treedt zowel een slagwerkgroep als een blazersorkest optreden, bestaande uit muzikanten van opleidingsorkesten van Ad Astra uit Asperen, Harp & Luit uit Vuren, Wilhelmina uit Herwijnen en Door Eensgezindheid uit Heukelum. Het jaarlijks terugkerende concert wordt ieder jaar door een andere vereniging georganiseerd en dit jaar was het de beurt aan Door Eensgezindheid. Het evenement is van Jeugdlingewaalconcert omgedoopt tot Playlingewaal, vanwege de instroom van enthousiaste en muzikale 18plussers bij de opleidingsorkesten.

De muziekstukken voor het concert worden nog dezelfde middag gezamenlijk ingestudeerd. De muzikanten zien de meeste muziek dan pas voor het eerst. Tijdens het concert spelen eerst de drummers een aantal stukken, onder leiding van Tim Duijf. Omdat het al met al toch om een jeugdige groep gaat, zitten er veel moderne en vrolijke stukken tussen. Dit geldt ook voor de stukken die de blazers na de pauze ten gehore zullen brengen, onder leiding van Casper Koerting.

Veel van de muzikanten krijgen les via Stichting Mol (Muziekonderwijs Lingewaal). Deze stichting is sinds 2013 een samenwerking van alle vier muziekverenigingen van Lingewaal, waardoor alle muzikanten gemakkelijk gebruik kunnen maken van kwalitatief hoogstaande muzieklessen. PlayLingewaal wordt gehouden op zaterdag 11 februari in dorpshuis de Krakeling in Heukelum. De zaal gaat open om 19:00 uur en het concert duurt van 19:30 uur tot 21:00 uur. De toegang is gratis