Belangrijke overwinning voor waterpoloheren

regio • In Delft hebben de heren van De Linge/PCG een belangrijke horde genomen in de strijd om het kampioenschap. In een meer spannende dan goede wedstrijd werd de d'Elft met 9-10 verslagen.

De Linge/PCG is dit seizoen wel eens beter uit de startblokken gekomen. In de openingsfase nam de thuisploeg tot twee keer toe brutaal de leiding.

Grip

Daarna kreeg de Gorcums-Leerdamse combinatie meer grip op de wedstrijd. In de derde periode leek de Linge/PCG de wedstrijd te beslissen door op een 5-8 voorsprong te komen. Toen er in de vierde periode zelfs een ruime 6-10 tussenstand op het bord kwam, leek de buit helemaal binnen te zijn.

Rommelig

In de zeer rommelige en slordige slotfase liet De Linge/PCG de thuisploeg echter nog terugkomen tot 9-10. Waarbij het in de allerlaatste seconden van de wedstrijd zelfs nog spannend werd. Het laatste schot van d'Elft belandde echter recht in de handen van keeper Sjoerd den Breejen.

Op papier was de confrontatie tegen d'Elft de laatste zware uitwedstrijd van het seizoen. De Linge/PCG heeft sowieso nog wel enkele pittige thuiswedstrijden voor de boeg, waaronder aankomende zaterdag tegen ZPCH. Door de overwinning in deze lastige uitwedstrijd is het regioteam weer een stap dichter bij het kampioenschap gekomen. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg staat De Linge/PCG vijf en zes punten voor op nummer twee en drie.

Op zaterdag 11 februari speelt De Linge/PCG de topper tegen ZPCH uit Hoofddorp dat op de vierde plaats bivakkeert. De wedstrijd begint om 21:30 uur en wordt gespeeld in het Gorinchemse Caribabad.

Doelpuntenmakers bij De Linge/PCG: Tjerk Noorduyn 4, Menno Cloostermans 3, Rimmer Genee 2 en Martin Middelkoop 1.