• In de eigen sporthal kwam WHV er niet aan te pas.
• In de eigen sporthal kwam WHV er niet aan te pas. Foto: Aangeleverd

WHV komt tekort tegen Fusion

asperen • Door een kansloze 0-4 thuisnederlaag tegen het Rotterdamse Fusion raakten de Asperense volleyballers steeds dieper in de problemen.

De tegenstander die strijdt voor de tweede plek op de ranglijst was duidelijk een maatje te groot. Eigenlijk werd de thuisploeg op alle punten overtroefd en kon geen moment aanspraak maken op zelfs maar een setwinst. Als WHV het spelen van nacompetitie wil vermijden, zal het de komende weken uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Aanstaande zaterdag staat de confrontatie met hekkensluiter Volley Tilburg op het programma. Dan moet de ploeg winnen om zicht te blijven houden op een plek bij de eerste negen van de ranglijst: de plaats waarmee ze promotie-degradatie wedstrijden ontlopen.

WHV startte op zich vrij aardig aan de wedstrijd. De ploeg kwam in de beginfase relatief eenvoudig tot scoren, zodat het in de eerste set aanvankelijk redelijk gelijk op ging. Totdat Fusion een tandje bijschakelde. De ploeg had door wat de sterke punten van WHV waren en anticipeerde goed op het Asperense spel. De blokkering en de verdediging werden dusdanig neergezet dat WHV steeds moeizamer tot scoren kwam. Dit spelbeeld veranderde eigenlijk niet gedurende de wedstrijd. De Asperense ploeg had daarentegen meer moeite om Fusion onder druk te zetten. Over het algemeen wisten de Rotterdammers de bal aardig bij hun spelverdeler te krijgen. Die had vervolgens een ruime keuze, omdat zowel op de buiten als op de midden de aanvallers makkelijk tot scoren kwamen. En hoewel trainer/coach John Kemp van alles probeerde met omzettingen en wissels kreeg hij het tij niet gekeerd. WHV moest simpelweg accepteren dat ze op dit moment niet goed genoeg zijn om het een ploeg als Fusion lastig te maken. En zo ging met 0-4 de volledige buit mee naar Rotterdam.