SVS'65 geeft niet thuis in derby tegen Arkel

spijk • SVS'65 gaf niet thuis in de derby tegen buurman Arkel. De ploeg van de afwezige Glenn Calor kwam er niet aan te pas en verloor stevig: 3-6.

Aanvoerder Ferdi Scheurwater baalde: "Het was inderdaad niet best. We hebben eerder dit seizoen laten zien hoe we Arkel kunnen verslaan. Met genoeg strijd en passie kunnen ook wij heel aardig voetballen, maar dat hadden we zaterdag niet. Arkel juist wel en dus waren ze gewoon beter."

Via Daan Ruwaard kwamen de gasten al snel op voorsprong, waarna Robin IJsselstijn de stand weer gelijk trok. Hij strafte een kapitale keepersfout af. Daarna kwam de thuisploeg er weer aan te pas toen het al 1-5 stond. Via Robin Vogel en Sander Dekkers ging Arkel met een 1-3 voorsprong de rust in. Opnieuw Vogel en Nacer el Mousati zorgden ervoor dat de ploeg van trainer Richard Smaal na rust naar 1-5 uitliep. Nadat Arkel-verdediger Jordi Smulders een strafschop veroorzaakte en daarbij zijn tweede gele kaart kreeg, keerde de hoop bij SVS'65 weer een beetje terug. Jorn Meijerink zorgde van elf meter voor de 2-5, maar de 3-5 van IJsselstijn kwam te laat om Arkel nog echt te verontrusten. Sterker, El Mousati tekende met zijn tweede doelpunt voor de 3-6 eindstand. "Tegen tien man moeten we het beter uitspelen om vier doelpunten goed te maken. Het zat er gewoon niet in vandaag", besloot Scheurwater.

Volgens Arkel-trainer Richard Smaal viel er op de zege inderdaad weinig af te dingen. "Dit is een terechte overwinning. We gaven de doelpunten makkelijk weg, maar zijn niet in problemen geweest."