Haaften boven de streep na 3-1 zege

haaften • Net als vlak voor de winterstop won Haaften zaterdag thuis van een ploeg uit Sprang Capelle. Na de 4-1 zege tegen NEO'25 werd nu met 3-1 van SV Capelle gewonnen.

Haaften klom zo naar net boven de rode streep, maar er zijn nog veel punten nodig om van degradatieduels gevrijwaard te blijven.

Trainer Denny van Geffen is vol vertrouwen dat Haaften daarin gaat slagen: "Haaften is een mooie club met volop kwaliteit voor de derde klasse. Als we deze positieve trend kunnen voortzetten en defensief veel minder blijven weggeven dan in het competitiebegin, moet Haaften punten genoeg kunnen pakken. Kansen creëren we voldoende. Vandaag hadden we meer dan driemaal kunnen scoren. Deze zege was overigens broodnodig, omdat Sparta'30 en Zuilichem ook wonnen."

In het eerste half uur ging het gelijk op. Na 32 minuten nam Haaften de leiding. Uit een voorzet van Michael Smit rondde Jordy Perdon af: 1-0. Zeven minuten later liep Haaften na een fout van Capelle-libero Bart Vermeulen verder uit. Michel den Braber brak door en was onzelfzuchtig. Hij legde de bal breed op Jordy Perdon die van dichtbij 2-0 scoorde. Ver in blessuretijd had Perdon een derde goal moeten maken. Uit een voorzet van Sam Onink schoot hij de bal van dichtbij echter over.

Acht minuten na rust leek de partij al beslist. Met een schuiver maakte Michel den Braber er 3-0 van. Zes minuten later kwam SV Capelle door een kopbal van Jurgen van Selst tot 3-1 terug. De Brabanders ontketenden een offensief en Haaften stond onder druk. De defensie van Haaften heeft echter aan degelijkheid gewonnen. Bij uitvallen verzuimde Haaften zelf steeds het pleit definitief te beslechten. Uit een pass van Thijmen Gerringa miste Jordy Perdon vlak voor doel de allerbeste kans. In de komende periode moet blijken of Haaften deze opmars kan voortzetten.

Anton van der Giessen