• Asperen verweerde zich uitstekend, maar stond na afloop toch met lege handen.
• Asperen verweerde zich uitstekend, maar stond na afloop toch met lege handen. Foto: DBRN Fotografie

Asperen weert zich kranig, maar kan niet stunten

Asperen onderuit tegen koploper

asperen • Asperen speelde lang niet slecht tegen koploper Woudrichem en had lang uitzicht op een stunt. Uiteindelijk bleken de gasten met 0-2 toch te sterk.

Asperen-trainer Ton Blom was na afloop tevreden over het optreden van zijn ploeg. "We hebben er alles aan gedaan. Ik kan mijn ploeg weinig verwijten, behalve dat de frustraties na rust wat te hoog opliepen. We hebben goed gespeeld, maar de beloning bleef uit."

Zijn Woudrichem-collega Leon Elands zag dat zijn ploeg het niet makkelijk had. "Asperen speelde gedurfd. Ze zetten ons hoog onder druk en daar gingen we niet goed mee om. Met al die regen was het veld ook glad en dat maakt het voetballen moeilijk. We hadden eerder de lange bal moeten spelen om dan de tweede bal te zoeken. In zulke wedstrijden moet je geen risico nemen, maar gewoon de winst over de streep trekken. Bij ons ontbrak de vorm uit de eerste seizoenshelft. Dat we zo'n wedstrijd dan toch winnen, is natuurlijk wel een pluspunt."

Buitenspel

Tim Saaman werd in Asperen de matchwinnaar. Na een halfuur opende hij de score toen hij van de rand van het strafschopgebied raak knalde. Een minuut later leek het alweer gelijk te staan, maar dat feest ging op enigszins curieuze wijze niet door. Gerard Breider werd vastgehouden, maar hield balbezit en bediende Tom Maddison. De Engelsman scoorde, maar werd wegens buitenspel teruggefloten door scheidsrechter Willem Kuijntjes uit Brakel die uiteindelijk de overtreding op Breider nog bestrafte met een vrije trap. Blom ergerde zich behoorlijk aan de situatie. "Volgens mij blijft Maddison netjes achter de bal, dus moet het doelpunt gewoon goedgekeurd worden."

Tien man

Na rust had Kuijntjes een aantal kaarten nodig om het soms felle duel in goede banen te leiden. Twintig minuten voor tijd kreeg Melvin Collé zijn tweede van de wedstrijd, waardoor Asperen met tien man verder moest. Kort daarvoor had doelman Dennis Rooijackers zijn ploeg op de been gehouden door een vrije trap van Saaman, die voor rust ook al van ver de lat had geraakt, prachtig uit de kruising weg te tikken.

Vijf minuten voor tijd viel de beslissing. Het was opnieuw Saaman die het net vond. Van afstand verschalkte hij Rooijackers met een prachtige lob: 0-2. Saaman zelf was na afloop vooral opgelucht: "Natuurlijk is het lekker dat ik er twee maak, maar dit was een moeilijke wedstrijd. We hadden eerder die 0-2 moeten maken. Nu hield Asperen geloof. Vooral in het begin hadden we het lastig, dat was in de wedstrijd bij ons thuis ook al. Ze hebben gewoon een erg stugge ploeg die veel duels uitvecht en daar hebben we moeite mee."

Via Nick van der Zijden en invaller Pieter Marten Hoekstra was Asperen nog wel dicht bij een doelpunt, maar keeper Lex Kramers hield zijn doel schoon. Met een behoorlijk complete selectie gaat Asperen nu richting de belangrijke wedstrijden tegen Sparta'30 en Zuilichem. "Belangrijke potjes", beseft Blom. "Met meer concurrentie wordt het niveau hoger. Als we ons spel van vandaag ook dan kunnen laten zien, heb ik er alle vertrouwen in." Ook verdediger Jannick van Snippenberg, die na de wissel van Marcel van Hemert de laatste tien minuten met de aanvoerdersband om speelde, is hoopvol. "We hebben er met z'n allen vandaag hard voor geknokt, maar je moet jezelf wel belonen. Als we dit kunnen blijven opbrengen, gaan we zeker nog genoeg punten pakken om niet in de problemen te komen."

Titel

Elands gaat met Woudrichem vol voor de titel en is in ieder geval blij dat de eerste competitiewedstrijd na de winterstop in winst omgezet kon worden.

"Die eerste klap is een daalder waard. Tegen Heukelum speelden we een hele goede oefenwedstrijd, maar daar worden geen punten verdeeld en hier in Asperen wel. We staan er goed voor, maar moeten wel de vorm van de eerste seizoenshelft terug zien te vinden."

Maarten van Hoogevest