• Leerlingen bekijken het nieuwe inschrijven via de website.
• Leerlingen bekijken het nieuwe inschrijven via de website. Foto: Barthe Kool

Aanmeldingsavonden Heerenlanden

leerdam • Ouders die hun zoon of dochter willen aanmelden voor de brugklas van 2017-2018 op het Heerenlanden College, moeten dit op maandag 6 of dinsdag 7 maart persoonlijk doen op één van de aanmeldingsavonden in Leerdam.

Dit is anders dan voorgaande jaren: voorheen leverden ouders het aanmeldingsformulier bij de basisschool in en die stuurde alle formulieren door naar de middelbare scholen. Ouders hadden daar zelf geen omkijken naar, maar erg persoonlijk was de procedure niet. Daarom heeft het Heerenlanden College, net als alle andere scholen in de regio Gorinchem en Leerdam, met ingang van dit jaar besloten om op maandag 6 en dinsdag 7 maart aanmeldingsavonden te houden.

De scholen vinden het namelijk belangrijk om de eerste kennismaking een persoonlijke te laten zijn. Ouders, de nieuwe brugklasleerlingen en de schoolmedewerkers leren elkaar dan direct al kennen. En als er bijzondere omstandigheden zijn waarmee de middelbare school rekening zou moeten houden, kunnen ouders dat meteen aangeven. Zo nodig kan er een vervolgafspraak worden ingepland.


Schooladvies

De ouders krijgen voor woensdag 1 maart een advies van de basisschool wat voor hun zoon of dochter de beste vervolgopleiding is. Tegen die tijd zijn alle open dagen van de middelbare scholen ook achter de rug. Daarom is begin maart gekozen als moment voor ouders om een definitieve keuze te maken.

Ouders hoeven op maandag 6 of dinsdag 7 maart bij het Heerenlanden College niet in de rij te staan. Via de site van de school is het mogelijk om op een van de avonden een afspraak te maken. Ouders kunnen zelf aangeven op welke dag ze willen komen en op welk tijdstip.

De school hoopt dat de nieuwe leerlingen meekomen naar het gesprek, maar dat is geen verplichting. Op de Joost de Jongestraat kan men zich aanmelden voor vmbo basis en kader, op de Eksterlaan voor mavo, havo, vwo en vwo-tweetalig.


q www.heerenlanden.nl