• Team Dutch Dynamite met hun wagen.
• Team Dutch Dynamite met hun wagen. Foto: aangeleverd

Met een barrel naar Scandinavië

regio • Ronald en Edwin van den Hurk, Marcel Koopman, Danny van Oosterum en Pieter van Spreuwel doen dit jaar als team Dutch Dynamite mee aan de Barrel Challenge.

De mannen deden eerder twee keer mee aan de Carbage Run, maar dit jaar werd het team niet ingeloot. Daarom doen Ronald, Edwin, Marcel, Danny en Pieter deze winter mee aan de Barrel Challenge. Ditmaal gaat de rally via Zweden, maar de race vindt voornamelijk plaats in Noorwegen. Team Dutch Dynamite vertrekt zaterdag 11 februari naar Emmen en hoopt vrijdag 17 februari te finishen in Stavanger, om vervolgens op de ferry te stappen en de rit naar huis te maken.

Suburban

Danny van Oosterum: "Helaas heeft onze gmc de laatste tocht niet overleefd. Wij moesten dus op zoek naar een ander auto van 1999 of ouder. We wisten al heel snel dat we een Chevrolet Suburban 4x4 wilden, maar hadden geen idee wat deze zou kosten. Na een speurtocht van een half jaar en met een beetje geluk hebben we deze 5.7 liter V8, 4x4 met twee stoelen en twee banken alsnog gevonden. Eigenlijk was hij veel te mooi om als barrel mee te doen, dat werd dus pimpen. Ondanks dat het een heel luxe auto is, hebben we er heel wat specials op aangebracht: een paar extra claxons en diverse sirenes, een paar kleppen in de uitlaat voor de demper, een rooksysteem en een zware lichtbalk voorop."

De belevenissen van team Dutch Dynamite zijn te volgen op Facebook. Hier is ook meer informatie te vinden over de sponsormogelijkheden.


q www.facebook.com/teamdutchdynamite