• Merel Gilhuis is de nieuwe Miss Rhenoy.
• Merel Gilhuis is de nieuwe Miss Rhenoy. Foto: Aangeleverd

Merel Gilhuis jaar lang Miss Rhenoy

rhenoy • De nieuwe Miss Rhenoy is bekend. Tijdens de 23e Veldtoertocht van Rhenoy werd ze voorgesteld aan het publiek. Het is de in Rhenoy geboren en getogen Merel Gilhuis.

Ze kwam in een BMW van Willem Cornelissen voorgereden bij de Betuwepoort waar ze ontvangen werd door Klaas van Leeuwen, voorzitter van de Stichting Wielerronde Rhenoy. Als een echte celebrity werd Merel opgewacht door een legertje fotografen en Miss Rhenoy 2016, Hannah van Iterson. Hierbij werd de titel Miss Rhenoy door Hannah overgedragen aan Merel. Met een sjerp van Miss Rhenoy 2017, felicitaties en kussen van de voorzitter werd dit bezegeld. Merel is 17 jaar en zit in het laatste jaar van de HAVO. Na het behalen van haar diploma wil ze Leasure Management in Breda of Social Work in Utrecht/Den Bosch gaan studeren. Merel haar hobby's zijn kickboxen, uitgaan en lekker chillen. Ze is altijd actief bezig en werkt in het weekend bij een supermarkt in Leerdam. Daarnaast helpt ze al jarenlang mee als vrijwilligster bij de Wielerronde/Toertocht en de Veldtoertocht.

Grote eer

Merel vindt het bijzonder leuk en een eer om Miss Rhenoy te zijn. Ze zal nog een beetje moeten wennen aan het presenteren en optreden voor een publiek, maar ze kijkt uit naar de Feestweek van Rhenoy eind mei waar ze als Miss Rhenoy 2017 acte de présence zal moeten geven bij onder meer de Toertocht en de Playbackshow. "Met haar aanstekelijke lach zal het geen probleem moeten zijn het publiek voor zich te winnen", denkt de organisatie.

Rhenoy wenst Merel heel veel plezier en succes als Miss Rhenoy 2017.