• WHV slaagde er eindelijk in weer eens te winnen.
• WHV slaagde er eindelijk in weer eens te winnen. Foto: Aangeleverd

Eindelijk weer winst voor heren WHV

asperen • Na een aantal nederlagen op rij wist WHV afgelopen weekend eindelijk de ban te breken. In eigen huis werd de nummer elf van de ranglijst ATAK'55 uit Waspik met 3-1 verslagen.

Met de overwinning vergrootte de Asperense ploeg het gat met ATAK. Omdat de concurrentie ook wist te winnen, blijft WHV voorlopig echter op de tiende plek hangen. En daarmee blijft de dreiging op het spelen van nacompetitie concreet aanwezig.

Rommelig

De start van WHV was verre van sprankelend, afgelopen zaterdag. Door het rommelige spel keek de thuisploeg al snel tegen een flinke achterstand aan. Met het inbrengen van Ewout de Jong halverwege de set kwam er meer lijn in het spel en werd de inhaalrace ingezet. De ploeg begon beter te verdedigen en te passen waardoor ook de aanval beter uit de verf kwam.

ATAK zag de voorsprong langzaam verdwijnen en voelde de druk toenemen. Na een verhitte discussie met de scheidsrechter over een beslissing was de concentratie bij ATAK veranderd in frustratie. En daar wist WHV van te profiteren door de eerste set alsnog met 28-26 uit het vuur te slepen.

Bovenliggende partij

In de tweede en derde set was WHV de bovenliggende partij hoewel de verschillen niet groot waren. Mede dankzij het sterke verdedigende werk van de libero van ATAK moest WHV elk punt wel twee en soms wel drie keer maken. En daarbij had de tegenstander elke set wel een paar servicereeksen waardoor WHV de voorsprong weer zag slinken.

Servicedruk

Ook de Asperense ploeg had echter via onder meer Niels Reder en Virgil in den Eng aardig wat servicedruk. En daarnaast kon Niels Reder voldoende variatie in de aanval leggen. Wildrik van de Plassche pakte zijn punten mee op de midden en wist de blokkering goed aan zich te binden. En mede daardoor kwamen Stefan Arp en René Roth veelvuldig tot scoren op de buiten en diagonaal. Ook de broers Dwight en Wayne Hol hadden nog hun bijdrage in de winst via een goede invalbeurt.

Focus weg

In de vierde set leek het heilige moeten echter verdwenen. Doordat de winst was veilig gesteld, zakte de focus bij de Asperense ploeg snel weg. Al direct in het begin van de set raakte de ploeg op een flinke achterstand die niet meer werd goedgemaakt. En dat was jammer, want WHV kan in dit stadium van de competitie elk punt goed gebruiken.

Komende vrijdag wacht WHV een lastige uitwedstrijd. Om 19:15 uur staat de confrontatie met de nummer drie Sliedrecht Sport op het programma. WHV speelt uit in De Lockhorst.