PvdA vraagt weer naar huurhuizen

regio • De PvdA Gelderland maakt zich grote zorgen over het tekort aan toegankelijke en betaalbare huurwoningen in Gelderland.

De partij trok daarover in maart 2016 aan de bel bij gedeputeerde staten en doet dat nu opnieuw. "Vorig jaar werd door GS aangegeven dat de monitor Wonen en Zorg in oktober 2016 beschikbaar zou zijn en dat men daarna met de regio's in overleg zou gaan. Het wordt de hoogste tijd dat we woningen in Gelderland ook gaan verduurzamen op het gebied van toegankelijkheid. Zeker de kwetsbare groepen moeten extra aandacht krijgen. Initiatieven voor de bouw van sociale huurwoningen die ook voor hen geschikt zijn moeten snel gerealiseerd kunnen worden", aldus de PvdA.

De provinciale fractie vraagt GS of er al acties zijn voortgekomen uit het toegezegde overleg met de regio's. "Hoeveel sociale huurwoningen gaan er dit jaar gebouwd worden in de verschillende regio's? Wordt hierbij rekening gehouden met toegankelijkheid voor kwetsbare groepen? Kan GS het aantal te bouwen betaalbare en toegankelijke woningen verhogen?"

En: "Hoe verlopen de gesprekken met woningcorporaties, zorginstellingen en gemeenten? Wordt ook besproken wat er nodig is om op korte termijn het aantal woningen toe te laten nemen en bestaande woningen aan te passen? Zijn er initiatieven die niet van de grond komen en hoe komt dat?"