• De Blues Bastards.
• De Blues Bastards. Foto: aangeleverd

Weer klein muziekfestival in Het Dak

leerdam • De grootse bluesfestivals in Het Dak behoren tot het verleden, maar na een jaar rust komt er zaterdag weer een kleinschalig vervolg. De band Blues Bastards is de initiatiefnemer, maar er klinkt ook rock en soul.

De Blues Bastards willen graag optreden, en dus stapten ze op Harm Wolthuis van Het Dak af. Die was direct te porren om zijn ervaring en netwerk in te zetten. Eén van de belangrijkste doelstellingen was dat het niet een pure bluesavond moest worden maar een avond met een ruim aanbod aan stijlen. Vandaar de titel 'Feeling a little blue', nadat in 2014 en 2015 'Roof full of blues' was gehouden.

Het spits wordt afgebeten door 'Rockverband de Gouwe Lozzies'. Deze mannen spelen al jaren covers van diverse artiesten van de jaren zestig tot heden. Ook de betere muziek van Nederlandse bodem schuwen ze niet.

Daarna treedt Blues Bastards op. Twee oudgedienden, een herintreder met eelt op zijn vingers en een relatieve nieuwkomer die de blues hoog houden. De voorkeur ligt bij het spelen van minder bekende covers van bekende artiesten. Inmiddels staan er ook eigen nummers op het repertoire. Samengevat: stevige blues met een funky inslag naast ingetogen ballads.

Er wordt afgesloten met een elf man sterke soulband, compleet met blazers. 'Parasoul' smelt authentieke soul en R&B samen tot een swingende smeltkroes. Van 'I feel good', 'Chain of Fools' tot 'Soul with a capital S'.

Het geheel wordt weer aan elkaar gepraat door Peter Schoemaker.

Het Dak gaat 28 januari open om 20.00 uur, de eerste band begint een uur later. Kaarten à 12,50 euro zijn verkrijgbaar bij het partycentrum of via 0345-613626.