Bijna 100 kinderen actief bij ASIO

haaften • De Haaftense tafeltennisvereniging ASIO hield zaterdag voor de 35e keer haar jaarlijkse toernooi voor basisscholen uit de gemeente Neerijnen en de dorpen Herwijnen en Vuren. Er deden 96 kinderen van acht verschillende scholen mee.

Begonnen werd met de strijd om de wisselbeker voor de Scholenprijs. Na de eerste serie poules bleek dat het aantal kandidaten voor de Scholenprijs al behoorlijk geminderd was.

Na een spannende strijd heroverde De School met de Bijbel uit Herwijnen de wisselbeker die de school in 2015 ook al won. De Kievitsheuvel uit Hellouw behaalde de tweede prijs, de derde prijs ging naar de Freule van Pallandtschool uit Neerijnen.

Persoonlijke toernooien

Daarna begonnen de deelnemers aan de persoonlijke toernooien. De Ladies' Cup was voor Myrthe de Haas (Westerbeek van Eertenschool – Varik). Zij won van Doenja Zahraoui (Koning Willem Alexander uit Haaften).

De finale in Groep B (groep 7 en lager) leverde een prachtige wedstrijd op tussen Thijmen Noordam (De Kievitsheuvel uit Hellouw) en Jorik Bron (School met de Bijbel – Herwijnen). Thijmen Noordam was net de sterkste en mocht voor de tweede keer op het hoogste treetje van het ereschavot stappen. Derk Noordam (De Kievitsheuvel – Hellouw) werd derde.

Ook in Groep A (groep 8 en lager) maakten de finalisten Floris de Jongh (De Waerdenburght – Waardenburg) en Sem van Helden (School met de Bijbel – Herwijnen) er een spannende strijd van. Na drie sets was Arnoud van Opijnen de beste en was de eerste overwinning voor een leerling van de Waardenburgse school een feit. Roy Snoek (Klingelenburg – Tuil) maakte het erepodium compleet.

Daarmee waren alle wedstrijden gespeeld en kon het toernooi worden afgesloten met het bedanken van alle medewerkenden en de prijsuitreiking.