• Simone Roerade, alias Mrs. Hips.
• Simone Roerade, alias Mrs. Hips. Foto: Jan-Willem Bullee

Mrs. Hips sings the blues in GO

leerdam • 'Eén van de allersterkste en mooiste soulstemmen van Nederland' is zaterdag te horen in Stadspodium GO.

Simone Roerade werd in de jaren negentig bekend als zangeres van Candy Dulfers Funky Stuff en tourde daarmee de hele wereld rond, formeerde daarna haar band Hips en zong in de jaren die erop volgden met vele grote artiesten en allerlei combinaties.

In de voorstelling 'Mrs. Hips sings the blues' gaat ze terug naar de roots van haar genre en haar stem en wel in een zo klein mogelijke setting waardoor haar exceptionele kwaliteiten meer in het brandpunt komen te staan.

In een zoektocht naar de wortels van haar muziek komt ze uit bij the blues en Simone zou Simone niet zijn als dat niet gepaard ging met alle zijstraten die daarin bewandeld zijn. Van gospel tot jazz en van soul tot funk. Ze mixt daarbij klassiekers met haar eigen stukken.

Simone Roerade (zang) Rob Geboers (piano/Hammondorgel). Het optreden op zaterdag 21 januari begint om 20.30 uur. Entree 15,00 euro, reserveren en meer informatie via de website.

Film

In het filmhuis van GO is vrijdag om 20.30 uur 'De man die Ove heet' te zien. Een feelgood-tragikomedie op basis van de gelijknamige debuutroman van de Zweedse blogger/columnist Fredrik Backman. Ove is een mopperpot, maar als de nieuwe overburen per ongeluk zijn brievenbus omver rijden blijkt dat het begin van een onverwachte vriendschap, die Ove de mooie kant van het leven weer laat zien. Entree 7,50 euro.


q go-leerdam.nl