Aan de weg timmeren

Met de keuze voor Janke Wagenaar als Timmerdorpburgemeester heeft Jeugd Actief een keuze gemaakt voor een bijzonder persoon uit de Leerdamse onderwijswereld. Jeugd Actief organiseert activiteiten voor kinderen van de basisschoolleeftijd en dan is samenwerking met de scholen heel belangrijk. Al vele jaren is de samenwerking met Janke heel goed. Ondanks de nieuwe en intensieve rol die zij nu heeft als clusterdirecteur van De Wilgenhoek en Het Kristal, heeft zij 'ja' gezegd tegen het verzoek van Jeugd Actief om burgemeester van het Timmerdorp te worden. En als je bedenkt dat er voor De Wilgenhoek waarschijnlijk ook nog een verhuizing gepland is rond de zomervakantie, vinden wij haar toezegging nog meer bijzonder. Burgemeester van het Timmerdorp is een eretitel voor mensen die iets betekenen voor Leerdam en de basisschoolkinderen van Leerdam. De betekenis van Janke voor Leerdam zal met haar inzet voor De Wilgenhoek en Het Kristal, nog wel even voortduren. De titel Timmerdorpburgemeester is dus een beloning maar ook een aanzet voor het vervolg van de samenwerking met Jeugd Actief. Het bestuur van Jeugd Actief voelde sterk de behoefte om bovenstaande, in aanvulling op de berichtgeving over haar verkiezing tot timmerdorpburgemeester te melden. Jeugd Actief zal haar een plezierige week bezorgen zodat ze met extra energie in een nieuw schooljaar aan de weg kan timmeren voor De Wilgenhoek en Het Kristal!

Bestuur Jeugd Actief, Kees Bel


Trein Station West?

In zijn nieuwjaarsrede van 2017 houdt burgemeester Groeneweg de deur open voor Gorinchem. Daarmee opent hij de horizon. Gorinchem, Leerdam, Vianen, Houten en Utrecht slaan de handen ineen en realiseren een nieuwe spoorverbinding 'De Glaslijn'. Tot Vianen langs de A27 en vanaf onder Vianen recht naar het zuiden naar Leerdam. Krijgt Leerdam bij de aantakking van 'De Glaslijn' aan de Lingelijn eindelijk zijn station in West. Laten we met enkelspoor lightrail beginnen. Het verbindt, en reist u mee?

Lennert Terwel

Alpha-cursus

gorinchem • In Gorinchem gaat op 31 januari een Alpha-cursus van start. In tien interactieve bijeenkomsten gaan de deelnemers het avontuur aan om te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus wordt gegeven van 19.00 tot 22.00 op de Sint Hubertuslaan 25 in Gorinchem (Zilt). Belangstellenden kijken voor meer informatie op alphacursus.nl of nemen contact op met Bert van Ameijde, 06-53293605, bvanameijde@yahoo.com.