De Linge/PCG wint eerste duel na winterstop

leerdam • In Harmelen hebben de waterpoloërs van De Linge/PCG afgerekend met OZV (4-7). Hierdoor blijft de Gorcums – Leerdamse combinatie koploper in de 3e Klasse A.

OZV staat bekend als een stugge ploeg, die zeker in thuiswedstrijden weinig cadeau geeft. Nadat de thuisploeg op voorsprong was gekomen, namen de mannen van De Linge/PCG het heft in handen. De gehele wedstrijd was De Linge/PCG de bovenliggende ploeg, maar OZV bleef telkens knap in het spoor van de bezoekers.

Stabiele verdediging

De Gorcums – Leerdamse combinatie speelde vanuit een stabiele verdediging en gaf in deze wedstrijd bijna geen kansen weg. Opvallend was daarbij dat alle vier de doelpunten van OZV gescoord werden uit een overtalsituatie. In de aanval had De Linge/PCG kansen genoeg om er een makkelijkere wedstrijd van te maken, maar na de lange winterstop was de echte scherpte nog niet aanwezig bij het regionale team.

Komende zaterdag speelt De Linge/PCG om 14:00 uur in het Gorcumse Caribabad tegen directe concurrent Niemo.

Doelpuntenmakers voor De Linge/PCG: Victor Visser drie keer, Menno Cloostermans, Timon den Breejen, Mark van den Brom en Nicky Advokaat scoorden allen een keer.