• WHV kwam net tekort tegen VCN.
• WHV kwam net tekort tegen VCN. Stockfoto

Nipte nederlaag WHV tegen VCN

asperen • De heren van WHV zijn 2017 gestart met een 3-2 nederlaag tegen VCN uit Capelle aan den IJssel.

In een attractieve wedstrijd golfde het spel op en neer. Uiteindelijk moest de vijfde set de beslissing brengen. Helaas voor WHV trok de thuisploeg daarin aan het langste eind. Wél twee punten dus voor WHV die de ploeg hard nodig heeft om het gat naar de middenmoot overbrugbaar te houden. De start van WHV was weinig overtuigend. Het spel oogde rommelig en er werden veel persoonlijke fouten gemaakt. Gelukkig kwam de ploeg langzaam in het juiste ritme. Niet op tijd om nog iets aan de eerste set te doen, maar wel als opmaat naar de tweede set. Daarin speelde WHV, zoals het hoort te spelen. Via de service werd druk gezet door onder meer René Roth en Wildrik van de Plassche, waardoor de blokkering en verdediging van WHV meer grip kregen op VCN. Daarnaast was de passing stukken nauwkeuriger, zodat Niels Reder meer variatie kon brengen in het aanvalsspel. Daar had VCN grote moeite mee; zeker Stefan Arp kwam enkele keren prima door. In de derde set was de nauwkeurigheid weer verdwenen en kon WHV geen vuist maken. In de vierde set pakte het team de draad echter prima op. Libero Sander Arp had de controle terug in het achterveld en van daaruit konden de Asperense aanvallers in stelling worden gebracht. Ondanks een prima start in de vijfde set zag WHV toch de overwinning wegglippen: uiteindelijk bleek VCN net iets stabieler. Toch hield WHV een redelijk goed gevoel aan de wedstrijd over, waarin bij vlagen prima spel werd vertoond. Zaterdag ontvangt WHV thuis de nummer 11 van de ranglijst ATAK'55 uit Waspik.