Afbeelding
Foto: Waterschap Rivierenland

Bewonersavonden over dijkversterking

vuren/waardenburg • Langs de dijk tussen Gorinchem en Waardenburg werkt Waterschap Rivierenland aan een dijkversterkingsproject. De komende weken delen bewonerswerkgroepen hun ideeën met de overige bewoners.

Op dit moment wordt verkend welke maatregelen genomen moeten worden. Bij dit proces zijn ook bewoners uit het gebied betrokken. Er zijn vijf werkgroepen geformeerd voor vijf locaties langs de dijk. Deze werkgroepen willen hun ideeën en plannen delen met de overige bewoners in de omgeving. Het waterschap organiseert namens deze werkgroepen een aantal informatiebijeenkomsten.

Bewoners en belangstellenden zijn welkom op één of meer van de volgende avonden, steeds om 19.30 uur:
24 of 26 januari: Dorpshuis De Koels, Molenlaan 17 in Vuren,

2 februari: Burcht van Haeften, Vredeplein 1 te Haaften,

7 februari: Dorpshuis Tuil, Sint Antoniestraat te Tuil,

8 februari: Geofort, Nieuwe Steeg 74 te Herwijnen,

8 februari: Dorpshuis De Biskamp, De Morgen 1 te Hellouw.

Concrete oplossingen en gevolgen van de dijkversterking voor de persoonlijke situatie van bewoners worden niet besproken tijdens de informatiebijeenkomst. Hiervoor start in mei 2017 het ontwerpproces met het bepalen van hoe hoog, breed en dik de dijk moet gaan worden.

Excursie

De vijf werkgroepen zijn, na een gezamenlijke startbijeenkomst, voortvarend aan de slag gegaan. Ze zijn op excursie naar een ander dijkversterkingsproject geweest en ze hebben een cursus dijktechniek gevolgd.

Minder verkeer

Bijna alle groepen pleiten voor minder verkeer en vooral langzamer verkeer, behouden van zichtlijnen, herstellen van de relatie tussen dorp en uiterwaard en/of rivier en meer recreatiemogelijkheden.

Ook is er een visie op de dijkversterking. Voor een aantal markante plaatsen zijn voorstellen gedaan voor het dijkontwerp.


q www.waterschaprivierenland.nl