• Er zijn graskarpers uitgezet op twee plekken.
• Er zijn graskarpers uitgezet op twee plekken. Foto: aangeleverd

Meer vis voor Asperse hengelaars

asperen • Hengelaarvereniging Asperen pacht sinds 1 januari 2017 een paar binnenwateren in Asperen. Afgelopen week zette de club er vis uit.

Het betreft het water aan de Perendreef en de grote vijver langs de Leerdamseweg, die tevens dient voor waterberging. Voor 1 januari mocht officieel niemand er vissen, omdat het geen aangewezen viswater was. De vereniging is blij met de positieve uitkomst van de onderhandelingen over het visrecht. "Nu kunnen we op drie wateren in Asperen onze hobby uitvoeren", zegt Barry de Koster. "We hebben namelijk al sinds 1975 het visrecht op ons thuiswater De Wiel."

Vooral met het oog op de jeugd heeft de vereniging gekozen voor het uitzetten van graskarper. "De jeugd vist graag op deze vissoort. En het zijn planteneters, zodat we ook extreme plantengroei op de vijvers voorkomen."

Volgens de leverancier, K&D products, zijn het snel groeiende graskarpers waar de hengelaars lang plezier van zullen hebben. Er is honderd kilo vis verdeeld over de twee wateren.

Prijzen en jubilarissen

Ook heeft de hengelaarvereniging afgelopen week haar jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Hier werden de prijzen uitgereikt voor de beste vissers van 2016. De prijzen gingen naar Barry de Koster: eerste plaats met 15.120 gram vis, Bennie Schaap, tweede plaats met 9.960 gram en Kees Kleijn, derde plaats met 5.860 gram.

Ook werd de heer Felius in het zonnetje gezet vanwege zijn veertigjarige jubileum. Meer foto's en informatie is te vinden op de vernieuwde website:


q www.hvasperen.nl