• Danny Vocking:
• Danny Vocking: "Ik wil Qmusic naar Zijderveld halen." Foto: André van der Vlerk

De Krooshof heeft kok als beheerder

zijderveld • Een nieuwe beheerder voor De Krooshof in Zijderveld: Danny Vocking. De kaart is al uitgebreid met gerechten die in een restaurant niet zouden misstaan.

Danny (29) werkte dertien jaar als kok-Franse-stijl in loondienst van een half dozijn eetgelegenheden in voornamelijk het Rivierengebied. Dat is terug te zien op de kaart die tot de komst van de nieuwe beheerder vrijwel alleen snacks aanprees. Nu kunnen bezoekers hier ook terecht voor voorgerechten als rundercarpaccio, serranoham en garnalensalade, en hoofdgerechten als een beenhammetje, biefstukpuntjes en varkenshaassaté.

De uitbreiding van de kaart is nog maar het begin van een hele serie veranderingen, zegt Danny. De komende maanden wil hij ook een moderne variant op het tafeltje dekje-principe introduceren. Vooral Zijderveldse ouderen zouden best trek hebben in een gezonde, door een kok bereide maaltijd die slechts rond de 7 euro gaat kosten. "Niet alle ouderen hebben elke dag zin om te koken", legt Danny uit. "Elke dag een ander gerecht; misschien dat ik de service bij gebleken succes later uitbreid naar Everdingen, Schoonrewoerd en zelfs Leerdam."

De Krooshof blijft met drie zalen een geschikte locatie voor feesten en partijen. Danny wil in Zijderveld de walking dinner introduceren: een feestavond waarbij bezoekers tien culinaire hapjes geserveerd krijgen: vier voor-, drie hoofd- en drie nagerechten – elk kwartier één. De walking dinners zijn vanaf twintig personen desgewenst te reserveren inclusief drankarrangement. Ook wil hij grotere feesten binnen de muren van het dorpshuis halen. "De Ladies Night en Bourgondische avond blijven op het programma, maar ik ben ook van plan om Qmusic naar Zijderveld te halen."

De Krooshof is dagelijks geopend van 16.00 tot minimaal 22.00 uur, met uitzondering van zondag. Zaterdag zijn bezoekers welkom tot 24.00 uur. Nieuw in het cafégedeelte is een dartbord waar al gretig gebruik van wordt gemaakt. Danny heeft plannen om in de loop van dit jaar ook een lunchkaart samen te stellen. In dat geval gaat De Krooshof vroeger open.

Meer info: 06-25587498.