Vrijwilligers in het zonnetje

zederik • Tijdens de drukbezocht neuwjaarsontmoeting van de gemeente Zederik hebben diverse inwoners donderdag onderscheidingen gekregen.

Niet alleen werd de traditionele vrijwilligersprijs uitgereikt tijdens de bijeenkomst in Ameide, ook werden er drie Zederikse Kronen overhandigd aan jonge inwoners van de gemeente die zich verdienstelijk hebben gemaakt in het afgelopen jaar. De Vrijwilligersprijs is toegekend aan Cees Vermaat uit Leerbroek. Hij is één van de oprichters van buurtvereniging Middelkoop dat onlangs haar 25-jarig jubileum vierde. Edwin de Jong uit Lexmond was ook genomineerd, evenals Arjan Godhelpt uit Lexmond.

Kinderen en jongeren die zich inzetten voor de Zederikse samenleving, konden in aanmerking komen voor de Zederikse Kroon. Lisa Veenvliet is één van hen. Zij zet zich vol overgave in voor haar zusje Anna, die een geestelijke en lichamelijke beperking heeft. Ook Florieke de Jong kreeg een Zederikse Kroon, ze is bestuurslid (secretaris) van Jeugdvereniging Obadja in Leerbroek. Daarnaast leidt Florieke een kindergroep van de zondagsschool bij de hersteld hervormde gemeente van Leerbroek. Tot slot was er een Zederikse Kroon voor Joanne den Tuinder. Zij is als jong meisje training aan de jeugd gaan geven bij Volley Meerkerk 95. Inmiddels coördineert zij alle zaken rondom de jeugd.