• WHV feliciteert Rita met haar jubileum.
• WHV feliciteert Rita met haar jubileum. Foto: Aangeleverd

Rita Versluis in het zonnetje gezet

asperen • Rita Versluis (64) is 40 jaar actief lid bij volleybalvereniging WHV. Tijdens het jaarlijkse Nieuwjaarstoernooi werd ze toegezongen door alle aanwezigen, instrumentaal ondersteund door de muzikale leden.

Na 40 jaar nog steeds actief zijn, is volgens voorzitter Olaf van Arkel een bijzondere verdienste. WHV bestaat in juli 60 jaar en leden die 40 jaar actief zijn geweest, zijn dus bijzonder. Leden werden in die tijd pas op latere leeftijd lid van de volleybalvereniging. Het is ongeveer 20 jaar geleden dat de startleeftijd op zeven jaar lag en sinds vijf jaar kunnen leden al op driejarige leeftijd beginnen. "Ook het volhouden is een verdienste."

Kampioen

In de jaren '80 heeft Rita jarenlang in Dames 1 gespeeld, in 1992 werd ze met dat team ook kampioen. Dames 1 promoveerde toen van de derde naar de tweede klasse. Cor van der Hout was destijds trainer en in dat kampioensteam speelden ook Cynthia Bos, Ciska Derksen en Annie Oskam. In 1996 werd Rita wéér kampioen, toen met Tjerk de Kuyper als trainer. Die titel werd in de wacht gesleept zonder ook maar één set te verliezen. In 2001 ontving Rita een bronzen speld van sportbond NeVoBo voor al haar bewezen diensten voor de regio. Ze was op dat moment vijftien jaar secretaresse van WHV. In die tijd was het bestuur veel kleiner en verrichtten de leden heel veel taken.

Trouwe leden

WHV telt nog heel wat meer trouwe leden. Na Wim de Jong is Rita van de actieve leden het langst lid van WHV. Wim zit in zijn 51e lidmaatschapsjaar. Verder is Anton den Hertog 38 jaar lid, daarna volgen Tjerk de Kuyper met 32 jaar en Wildrik van de Plassche met 29 jaar. Van de ereleden die nog steeds betrokken zijn, is Gijs de Man 47 jaar actief, Annie Oskam 42 jaar en Ton Dhondt 39 jaar.

Wekelijkse trainingen

Enkele jaren geleden is Rita Versluis gestopt met het spelen van competitiewedstrijden, maar op 64-jarige leeftijd traint ze nog altijd wekelijks met de dames mee.